Νέα δυσμενής αλλαγή για το επίδομα ανεργίας

Χάνει επιπλέον χρήματα όποιος μείνει άνεργος δύο φορές μέσα σε 4 χρόνια


ΕΛΛΑΔΑ
13:05
11/01/2013
Νέα δυσμενής αλλαγή για το επίδομα ανεργίας
4
loading

Ανώτατος αριθμός 450 ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας, για διάστημα 4ετίας, ορίζεται με τις νέες ρυθμίσεις που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2013, πράγμα που σημαίνει ότι αν κάποιος μείνει δύο φορές άνεργος μέσα σε ένα τέτοιο διάστημα, δεν δικαιούται πια πλήρη επιδότηση και την δεύτερη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι σε κάθε περίπτωση, τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, εντός της προηγούμενης από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης, λόγω ανεργίας, τετραετίας, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450. Ετσι, αν εντός της 4ετίας ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 450 επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί λόγω ανεργίας για τον υπόλοιπο αριθμό των ημερήσιων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου.

Μάλιστα αυτός ο αριθμός από την επόμενη χρονιά θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, αφού από 1-1-2014 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας στην τετραετία δεν θα είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400.

Με βάση τις κείμενες διατάξεις υπάρχουν δύο κατηγορίες ανέργων που δικαιούται το επίδομα.

- Αν ο άνεργος επιδοτείται πρώτη φορά: Για να δικαιούται ο εργαζόμενος να επιδοτηθεί από το ταμείο ανεργίας, πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας κατ' έτος στα 2 προηγούμενα χρόνια πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου. Επίσης, επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας στα τελευταία 2 χρόνια, πριν την απόλυσή του, από τις οποίες 80 ημέρες το λιγότερο κάθε χρόνο.

- Αν ο άνεργος επιδοτείται δεύτερη φορά: Πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο πριν από την απόλυσή του χωρίς να υπολογίζονται τα ημερομίσθια του τελευταίου διμήνου.
Να σημειωθεί ότι από τις 12-3-2012, οπότε και μειώθηκε, το βασικό μηνιαίο επίδομα έχει διαμορφωθεί στα 360 ευρώ, ενώ για κάθε μέλος της οικογένειας το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar mygdonas

  ΜΑ ΑΡΈΣΕΙ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΟ ΟΥΣΤ ΨΕΥΤΗ.

  1. avatar tsarospa

   πεστα!!18 Ψεματα του Ζαπειου 3

  2. avatar ikariotis

   χαχαχα και εσυ τον πιστεψες?

   1. avatar mygdonas

    ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΑ ΡΕ ?ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΡΩΝΕΥΣΑΙ ΚΙΟΛΑΣ [..].

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει