Μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Κωνσταντίνος Γάτσιος, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές σε αίθουσα του πανεπιστημίου, όπου διέλυσαν μία προτομή και προσπάθησαν να βρουν τον πρύτανη.

Ο πρύτανης σε συνέντευξή του στον Alpha 9,89, μίλησε για τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από την υπόθεση Βίλα Αμαλία και την ΑΣΟΕΕ όσο και την εγκληματική αδιαφορία των διωκτικών αρχών.

«Αυτό το παιχνίδι με τους περίεργους τύπους μέσα στο Πανεπιστήμιο και την αστυνομία απ’ έξω πρέπει να σταματήσει», είπε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Το Πανεπιστήμιο είναι κέντρο αριστείας, όχι κέντρο ανομίας. Στην κομματοκρατία να ψάξουν για την ανομία. Όσοι θέλουν να παίξουν το παιχνίδι “κλέφτες κι αστυνόμοι” να το παίξουν αλλού, όχι στο Πανεπιστήμιο. Να κρατάνε σπίτι τους τα απαραίτητα εφόδια για τις διαδηλώσεις, όχι στην ΑΣΟΕΕ», σημείωσε ο κ. Γάτσιος ενώ διερωτήθηκε αν «παραβατικές ή παράνομες συμπεριφορές ατόμων μιας κοινότητας, κάνουν όλη την κοινότητα κέντρο ανομίας».

Επεσήμανε την ελλιπή φύλαξη του πανεπιστημίου λέγοντας ότι «με τρεις θυρωρούς και δυο νυχτοφύλακες δεν έχω τη δυνατότητα να φυλαχθεί το Πανεπιστήμιο».

Για το παρεμπόριο στην ΑΣΟΕΕ, ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε αποθήκη παρεμπορίου, αλλά μια τρύπα στον προαύλιο χώρο όπου τοποθετούσαν κάποια πράγματα» και ζήτησε «να λυθεί με πολιτικό τρόπο το θέμα. Που είναι η περίφημη task force για την πάταξη του παρεμπορίου»;

Τέλος, για την επικαιρότητα και την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Γάτσιος σχολίασε «η ατζέντα δεν μπορεί να αλλάξει. Γίνεται για πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Η Βουλή έχει δημιουργηθεί να κάνει τον εισαγγελέα και το δικαστή; Τι δουλειά έχει η Βουλή με προανακριτικές και ειδικά δικαστήρια. Αυτά είναι δουλειά της Δικαιοσύνης» και πρόσθεσε «για να γυρίσουμε σελίδα, πρέπει να υπάρξει αίσθηση δικαιοσύνης και ισονομίας».