Τα τελευταία χρόνια η αλματώδης ανάπτυξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών έφερε και την κατακόρυφη αύξηση των αναγκών σε εξειδικευμένο προσωπικό στις νέες τεχνολογίες.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» η οικονομική κρίση, όμως, έχει προκαλέσει δυσκολίες στην αγορά εργασίας και όσον αφορά τους αποφοίτους των τμημάτων Πληροφορικής, αλλά οι προβλέψεις για το μέλλον δεν είναι δυσοίωνες τόσο για την Ελλάδα όσο και για το εξωτερικό.

Η τεχνολογία αυτή δεν θα σταματήσει να αναπτύσσεται και συνεπώς το εξειδικευμένο προσωπικό πάντα θα έχει ζήτηση από την αγορά εργασίας.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως και αυτήν τη στιγμή εκατοντάδες εταιρείες -βέβαια κυρίως του εξωτερικού- αναζητούν αποφοίτους ειδικοτήτων όπως αυτές των ηλεκτρολόγων, των μηχανικών Η/Υ, των τεχνολόγων, των ηλεκτρονικών και, φυσικά, της Πληροφορικής (όπως τεχνικούς εφαρμογών Πληροφορικής Δικτύων και Αυτοματισμού Γραφείου, ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα και σχεδιαστής μέσω συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.