Πότε ξεκινάει το νέο ωράριο λειτουργίας συναλλαγών στις τράπεζες

Διαμορφώνεται από τις 8:00 έως τις 14:00, Δευτέρα έως Παρασκευή


ΕΛΛΑΔΑ
7:30
28/03/2019
Πότε ξεκινάει το νέο ωράριο λειτουργίας συναλλαγών στις τράπεζες
4
loading

Από την 1η Μαΐου θα ισχύσει το νέο ωράριο στη λειτουργία συναλλαγών των τραπεζών, το οποίο διαμορφώνεται από τις 08:00 έως τις 14:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, ολοκληρώθηκε και τυπικά με την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Τραπεζών-ΟΤΟΕ η διαδικασία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που κράτησε σχεδόν τρεις μήνες.

Η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των τραπεζοϋπαλλήλων είναι τριετούς διάρκειας και περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις που αφορούν:

- Στην προστασία της απασχόλησης.

- Στη βελτίωση του εισοδήματος των τραπεζοϋπαλλήλων με την κάλυψη εντός της τριετίας μέρους των απωλειών.

- Στην εκπαίδευση των τραπεζοϋπαλλήλων, ενόψει της ψηφιοποίησης των τραπεζικών εργασιών, καθώς και άλλες σημαντικές ρυθμίσεις με θεσμικό και οικονομικό περιεχόμενο.

- Στο ωράριο συναλλαγών, το οποίο διαμορφώνεται, την 1η Μαΐου, από τις 08:00 έως τις 14:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

«Η υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι ιδιαίτερης σημασίας στις δυσμενείς συνθήκες, δεδομένου ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, αλλά και οι εργαζόμενοι επιβάλλουν συνεννόηση και αμοιβαία κατανόηση, προκειμένου τόσο οι τράπεζες, όσο και οι εργαζόμενοι, να ανταποκριθούν στους ρόλους τους. Ειδικότερα, οι τράπεζες οφείλουν να σχεδιάσουν μία αποτελεσματική στρατηγική στήριξης της πραγματικής οικονομίας και των κοινωνικών αναγκών και σε αυτήν την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν» επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Παράλληλα, η ΟΤΟΕ σημειώνει ότι αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση, μετά την υπογραφή της νέας Κλαδικής Σ.Σ.Ε., αλλά τονίζει ότι θα παραμείνει σε ετοιμότητα, ενόψει των όποιων εξελίξεων στον χώρο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Κατερίνα Μιχελή

  Οι \'\'τεμπέληδες\'\', ξέρετε πόση δουλειά έχουν από την ώρα που θα κλείσουν οι πόρτες των καταστημάτων στα οποία δουλεύουν μέχρι να σχολάσουν; Αν ξέρατε, μόνο τεμπέληδες δεν θα τους λέγατε!

 2. avatar Kritongr

  Τεμπέληδες... Μετάταξη σε νοσοκομεία τώρα... Μήπως εκτιμήσουν καλύτερα το που βρίσκονται...

  1. avatar guskra

   Προσοχή στους χαρακτηρισμούς δουλευταρά.
   Για πες μας εσύ που δουλεύεις και πόσο σκληρά?

 3. avatar Αστυνομία Γλώσσας

  Γράφετε πριν τη διόρθωση: Διαμορρώνεται από τις 08:00 έως τις 14:00, Δευτέρα έως Παρασκευή
  Σχόλιο: Ποιος αμόρρωτος το έγραψε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει