Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας σχολής οδηγών που εμπλέκεται στα παράνομα διπλώματα

«Η διαφθορά πλήττει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», αναφέρει η Ρένα Δούρου


ΕΛΛΑΔΑ
18:57
18/03/2019
Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας σχολής οδηγών που εμπλέκεται στα παράνομα διπλώματα
6
loading

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της σχολής οδηγών που εμπλέκεται στην υπόθεση παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης, ανακοίνωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε έκτακτη συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, Χρήστου Καπάταη.

Η απόφαση ελήφθη σήμερα το πρωί από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, ενώ αρχές Φεβρουαρίου στην ίδια Διεύθυνση, υπενθύμισε η περιφερειάρχης, εντοπίστηκαν 56 περιπτώσεις παραποίησης - αλλοίωσης του περιεχομένου φακέλων αδειών οδήγησης. Μεθοδεύσεις με τις οποίες οι εξεταζόμενοι -κυρίως αλλοδαποί- έπαιρναν την αδεία χωρίς θεωρητική εξέταση (μόνο πρακτική)».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος ενημέρωσε ότι μετά το πρώτο δημόσιο ΚΤΕΟ στον Χολαργό, αρχές Μαΐου θα λειτουργήσει και το δεύτερο, στη Μάνδρα. «Όπως επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν το κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ, η επιλογή της διοίκησης της Περιφέρειας υπό τη Ρένα Δούρου, είναι η επαναλειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ», τόνισε χαρακτηριστικά, ο Χρ. Καραμάνος.

Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρία Χριστάκη, επανέλαβε τη βούληση της διοίκησης να βάλει τέλος σε παράνομες και επικίνδυνες πρακτικές, ενώ περαιτέρω διευκρινήσεις για την υπόθεση έδωσε ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, Ηλίας Δόλγυρας

Συγκεκριμένα, η Ρένα Δούρου τόνισε, μεταξύ άλλων ότι «η παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης δεν σχετίζεται μόνο με την ποιότητα της δημόσιας διοίκησης αλλά κυρίως με την οδική ασφάλεια και την προστασία της ζωής των πολιτών». Παράλληλα ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία για «την ευρεία και συντονισμένη επιχείρηση για την πάταξη των παραβατικών ενεργειών» και τόνισε ότι «αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας της αστυνομίας για να προχωρήσουμε άμεσα σε περαιτέρω ενέργειες».

Συγκοινωνούντα δοχεία τα φαινόμενα διαφθοράς με τη γραφειοκρατία

Εξάλλου, η ίδια υπογράμμισε την προσπάθεια εγκαθίδρυσης νέου πρότυπου άσκησης δημόσιας διοίκησης από το 2014. «Βάλαμε αυτήν την προτεραιότητα διεκδικώντας σειρά μεταρρυθμίσεων για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνοντας έμφαση στη μηδενική μας ανοχή απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς. «Φαινόμενα που βρίσκονται σε μια σχέση αλληλεξάρτησης με την γραφειοκρατία, σαν δύο συγκοινωνούντα δοχεία» όπως επεσήμανε «αναπαράγοντας κακές πρακτικές που έχουν εδραιωθεί τις τελευταίες δεκαετίες και λειτουργούν σε βάρος των πιο αδύναμων συμπολιτών μας».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ενημέρωσε η Ρ. Δούρου «η Περιφέρεια προχώρησε σε ενέργειες που αλλάζουν το πρότυπο διοίκησης προσφέροντας υψηλή ποιότητα δημοσίων υπηρεσιών». Σ' αυτές τις ενέργειες συγκαταλέγονται, σύμφωνα με την ίδια: Η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο εσωτερικό της Περιφέρειας με τη συμβολή της ΕΛΑΣ (περιπτώσεις πλαστών πτυχίων, χρηματισμού, υπεξαίρεσης, απιστίας στην υπηρεσία, πλαστογραφίας, δωροληψίας κ.ά). Η απλούστευση διαδικασιών με ριζική μείωση υπογραφών για σειρά διοικητικών πράξεων, αλλά και αναδιοργάνωση υπηρεσιών. Η ενίσχυση της διαφάνειας, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των ψηφιακών πολιτικών. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα της Κομισιόν, σε συνεργασία με τη Διεθνή Διαφάνεια, για το "Σύμφωνο Ακεραιότητας", για την υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου «Κατασκευή Δικτύου Ομβρίων σε περιοχές των Δήμων Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Μοσχάτου - Ταύρου». Η εκπόνηση της Χάρτας Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων Πολιτών ως «κοινωνικό συμβόλαιο» μεταξύ των πολιτών και της Περιφέρειας.

«Είμαστε συνεπείς με τα όσα πράξαμε και στην αποκάλυψη της πρόσφατης υπόθεσης» επισήμανε η κ Δούρου, εκφράζοντας την πρόθεση «να γίνει αλλαγή στη σύνθεση των υπηρεσιακών παραγόντων» όταν ξανανοίξει η υπηρεσία.

Η Ρ. Δούρου αναφερόμενη στη διαδικασία έκδοσης αδειών, παρατήρησε ότι χρειάζεται άμεσα απλοποίηση, ώστε να μην καθίσταται ο πολίτης - και ειδικά εκείνος που δεν γνωρίζει καλά ελληνικά- αντικείμενο εκβιασμού. Ως παράδειγμα ανέφερε την έκδοση προσωρινού διπλώματος όταν καθυστερεί το κανονικό και πολλοί καταφεύγουν στο γνωστό "γρηγορόσημο" ή την εξέταση των σημάτων.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της διαφθοράς, αδιαπραγμάτευτα, χωρίς εκπτώσεις»

Κάνοντας λόγο για τι συνέπειες των παράνομων αδειών στον τομέα της ασφάλειας, προέτρεψε όλους να αναλογιστούν «τι σημαίνει για την ασφάλεια όλων μας, να κυκλοφορούν στους δρόμους οδηγοί άνευ εξετάσεων. Έχουμε επίγνωση του τι σημαίνει για την πατρίδα να χάνονται καθημερινά τόσες ζωές στην άσφαλτο; Να μένουν τόσοι άνθρωποι ανάπηροι για μια ζωή; Και όλα αυτά γιατί κάποιοι συμπολίτες μας θεώρησαν περιττές τις εξετάσεις και κάποιοι υπάλληλοι τους διευκόλυναν σε μια παρανομία με καταστροφικό κοινωνικό αντίκτυπο», ρώτησε εμφατικά.

Έκλεισε δηλώνοντας «Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της διαφθοράς και της μικροδιαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, αποφασιστικά, αδιαπραγμάτευτα, χωρίς εκπτώσεις. Πέρα από την πολιτική βούληση, διαθέτουμε πλέον και την εμπειρία για να αντιμετωπίσουμε όλες τις πτυχές του φαινομένου της διαφθοράς. Γιατί έτσι ακριβώς αντιλαμβανόμαστε την προστασία του δημοσίου συμφέροντος».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Φιλότιμο

  Θα τους απολύσουν ή θα περάσουν απο ΕΔΕ κ θα κρατήσουν την δουλειά που δεν σέβονται.
  Υπάρχουν έντιμοι ακέραιοι κ μορφωμένοι συμπολίτες μας που ψάχνουν για δουλειά.
  Πρέπει να τους απολύσουν να ψάξουν με τις λιγοστές γνώσεις τους να βρουν δουλειά που δεν θα
  βρουν γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ξέρουν να δουλεύουν όπως πρέπει κ αργότερα
  να κλάψουν πικρά για τις ατιμίες που έκαναν κ που έμειναν άνεργοι.

 2. avatar Φιλότιμο

  Αυτούς τους ανέντιμους υπαλλήλους θα τους απολύσουν η θα περάσουν ΕΔΕ κ θα τους αφήσουν
  να δουλεύουν στο υπουργείο ως συνήθως... ενώ άλλοι άνθρωποι έντιμοι ακέραιοι κ μορφωμένοι ψάχνουν για δουλειά .Εάν τους απολύσουν τότε ίσως...καταλάβουν τι
  έκαναν στους συμπολίτες τους...εάν μείνουν άνεργοι θα κλαίνε κ θα ζητάνε την συμπάθειά μας.

 3. avatar Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι

  Ό,τι έβλεπαν από τις κλεφτοκυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έκαναν οι υπάλληλοι! Έπαιρναν μίζες!

 4. avatar Εγω εχω μια απορία

  υπάρχει στην ελλαδα σχολή οδηγών και έστω ενας υπάλληλος του υπουργείου που δεν λαδώνετε για να υπογράψει, μηπως οι εισαγγελείς ζουν σε άλλη χώρα?

 5. avatar ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

  Οι υπάλληλοι του υπουργείου είναι οι υπεύθυνοι!!!

 6. avatar Κάτσε…

  Λίγο, να πέσω από τα σύννεφα... Στα νότια προάστια αν δε λαδωνες, δεν έπαιρνες δίπλωμα δεν πα να ήσουν κι ο ΠτΔ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει