Σε διαμαρτυρία έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προχώρησε σήμερα, με ώρα έναρξης τις 12:00, η Λαϊκή Ενότητα. Η κινητοποίηση αυτή γίνεται για τη νέα κλήση σε απολογία του επικεφαλής της, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με φόντο της διαμαρτυρίες ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο κ. Λαφαζάνης μετέβη στη ΓΑΔΑ, «προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του, στα γεγονότα της 29ης Νοεμβρίου 2017, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (όταν τα ΜΑΤ χτύπησαν ανελέητα τους αγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς και έριξαν χημικά σε κλειστό χώρο, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές)».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας προχώρησε και σε δηλώσεις, μέσω των οποίων καταφέρθηκε για ακόμη μια φορά εναντίον των πλειστηριασμών, ενώ ανέφερε, με αφορμή τη ματαίωση ενός πλειστηριασμού στη Νίκαια, ότι «δεν τρομοκρατούμαστε και δεν φοβόμαστε από τις διώξεις».

«Είχαμε μια μεγάλη νίκη σήμερα. Πρωί – πρωί βρεθήκαμε στη Νίκαια, σε μια έξωση που γινόταν, σε ένα μικρό μαγαζί. Είχαν πάει εκεί “μαύρες” διμοιρίες για να προχωρήσει η έξωση. Εισαγγελείς, κλητήρες και το μισό Κράτος, για να αδειάσουν ένα μικρό μαγαζί. Ήμασταν εκεί, όμως, πολλοί αγωνιστές και εμποδίσαμε την έξωση. Έκαναν μια προσαγωγή αγωνιστή, αλλά εμείς, με την κινητοποίησή μας, καταφέραμε να τον αφήσουν ελεύθερο», ανέφερε αρχικά ο κ. Λαφαζάνης.

Και συμπλήρωσε: «Η έξωση δεν πραγματοποιήθηκε, σηκώθηκαν και έφυγαν άρον άρον. Δεν θα περάσουν οι εξώσεις. Αυτές οι διώξεις, έχουν έναν στόχο: να τρομοκρατήσουν το κίνημα, για να προχωρήσει αυτό το τσουνάμι πλειστηριασμών και καταθέσεων, μετά την κατάπτυστη αυτή συμφωνία, η οποία καταργεί κάθε ίχνος προστασίας της πρώτης κατοικίας. Οι κατασχέσεις ξεκίνησαν σήμερα. Ματαιώθηκε η πρώτη κατάσχεση, θα ματαιωθούν και οι επόμενες».

Καταληκτικά, ο επικεφαλής της ΛΑΕ, επισήμανε: «Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν φοβόμαστε από τις διώξεις και ο αγώνας θα συνεχιστεί. Καλούμε τους πάντες, όλους τους πολίτες, να δυναμώσουν αυτό το κίνημα, το οποίο έχει τεράστια σημασία για τη δημοκρατία, την κοινωνία και τη δικαιοσύνη».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος