Δύο νεαρά άτομα κινδύνευσαν το απόγευμα της Κυριακής στον Πλατανιά, οταν το αυτοκίνητό τους εγκλωβίστηκε σε ορμητικό χείμαρρο και χρειάστηκε η επέμβαση περίοικων για να απομακρυνθούν από το σημείο.

Το περιστατικό, όπως μεταδίδει το Flashnews.gr, σημειώθηκε στην περιοχή Δρακιανά όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα, με δύο νεαρούς επιβάτες, “έσβησε” και οι επιβαίνοντες, πρόλαβαν να απεγκλωβιστούν προτού ο χείμαρρος παρασύρει το αυτοκίνητο.

Το όχημα, από σημείο του κεντρικού δρόμου που είχε αρχικώς ακινητοποιηθεί, παρασύρθηκε και κατέληξε στο παραλιακό μέτωπο.

Μέσα σε μια ώρα δρόμοι πλημμύρισαν στα Χανιά – Εγκλωβίστηκαν και πάλι οδηγοί

Έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, ειδικά από το επαρχιακό οδικό δίκτυο οπου κανένα σημείο δεν είναι ασφαλές για διέλευση, απηύθυνε μέσω του Flashnews.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη, ήδη έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα σε Κίσσαμο, Κυδωνία και Χανιά από καταπτώσεις βράχων και πλημμύρες στους δρόμους ενώ εκτάκτως θα ανοίξει η γέφυρα στον Αλικιανό, καθώς σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στο Φουρνέ και θα πρέπει τεχνικά συνεργεία να μεταβούν στο σημείο.

Ο κ. Βουλγαράκης επεσήμανε οτι τα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται με μεγαλύτερη ένταση, από την περασμένη θεομηνία, συνδυάζοντας έντονη βροχόπτωση, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους και όπως είπε χαρακτηριστικά είναι βέβαιο οτι όλες οι εργασίες που έγιναν για την αποκατάσταση ζημιών τους προηγούμενες ημέρες, πιθανών να έχουν “πάει στράφι”.

Μέσα σε μια ώρα πλημμύρες στα Χανιά – Έκλεισε η Εθνική στο ύψος του Βαμβακόπουλου – Ακινητοποιήθηκε ασθενοφόρο – Εγκλωβισμένα οχήματα

Λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι, “άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί” στην πόλη των Χανίων με αποτέλεσμα μέσα σε λιγότερο από μια ώρα, η πυροσβεστική  υπηρεσία Χανίων να δεκτεί απανωτές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες, ενώ κάτοικος στην περιοχή των Δικαστηρίων ζήτησε τη συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του από σπίτι.

Τρια οχήματα είχαν εγκλωβιστεί στον παράδρομο της Εθνικής, στο ύψος των Μουρνιών και με τη βοήθεια της πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν από τον δρόμο που είχε μετατραπεί και πάλι σε ποτάμι. Επίσης, στην Εθνική, από Βαμβακόπουλο προς Μουρνιές η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, καθώς ο δρόμος έγινε απροσπέλαστος λόγω του όγκου του νερού ενώ στο σημείο ακινητοποιήθηκε ασθενοφόρο καθώς και ένα αυτοκίνητο. Με τη συνδρομή της πυροσβεστικής οι επιβαίνοντες απεγκλωβίστηκαν. Επίσης, σε διακοπή της κυκλοφορίας από Αγυια προς Κυρτωμάδω, προχώρησαν οι αρχές