Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας κατά του μέτρου διαθεσιμότητας καλεί τους εργαζόμενους η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η Ομοσπονδία έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 15:00 έως τις 19:00 για την απογευματινή βάρδια.

Η προγραμματισμένη συγκέντρωση της Τρίτης στις 11:30 στην Αθήνα έχει αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη.

Θα ακολουθήσει, για ακόμη μια ημέρα, πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ένδειξη διαμαρτυρίας και κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 πραγματοποιούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης. Στις 12:00 έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση συμπαράστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τους τρεις συλληφθέντες εργαζομένους στα επεισόδια της ΔΕΘ.

«Με τη συνέχιση και κλιμάκωση των πολυήμερων και πολύμορφων αγώνων μας είμαστε αποφασισμένοι να αναγκάσουμε την άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της διαθεσιμότητας-απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, προειδοποιεί ότι «αν γίνει η αρχή, τότε ακόμα 25.000 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν το 2013 στην ίδια θέση, στον προθάλαμο της ανεργίας».