«Εξασφαλισμένη η διαφάνεια στο νέο σύστημα απόδοσης διπλωμάτων»

«Ο ανθρώπινος παράγοντας θα επηρεάζει ελάχιστα το αποτέλεσμα»


ΕΛΛΑΔΑ
0:55
06/02/2019
«Εξασφαλισμένη η διαφάνεια στο νέο σύστημα απόδοσης διπλωμάτων»
5
loading

Εξασφαλισμένη θεωρεί τη διαφάνεια στο νέο σύστημα απόδοσης και ανανέωσης διπλωμάτων οδήγησης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Η διαφάνεια διασφαλίζεται γιατί είναι ελάχιστος ο ανθρώπινος παράγοντας που επηρεάζει τη διαδικασία του αποτελέσματος, θα υπάρχουν κάμερες και στην τελική φάση μειώνεται ο αριθμός των εξεταστών. Δεν θα υπάρχει εκπαιδευτής μέσα στο αυτοκίνητο κατά την εξέταση και δεν υπάρχει απόδοση του διπλώματος κατά τη στιγμή της εξέτασης, αλλά αφού εξεταστεί το υλικό και κριθεί, μέσα σε 5 μέρες, αν είναι επαρκής η οδηγική ικανότητα», ξεκαθάρισε ο κ. Βούρδας.

«Η απόδοση διπλώματος, κυρίως για τους νέους οδηγούς, είχε το λυπηρό φαινόμενο ο νεαρός πολίτης να βρίσκεται στην πρώτη του επαφή με το ελληνικό δημόσιο με ένα καθεστώς που είχε μεγάλο βαθμό αδιαφάνειας», υπογράμμισε ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Βούρδας τόνισε ότι δημιουργείται ειδικό σώμα εξεταστών, αποκλειστικής απασχόλησης «γιατί δυστυχώς μέχρι σήμερα οι εξεταστές ήταν "πάρεργο" αυτής της διαδικασίας καθώς, στον επιπλέον χρόνο του ωραρίου τους, ασχολούνταν και με τις εξετάσεις».

«Εκεί που απασχολούνταν σ΄ αυτή τη διαδικασία περίπου 1.300 άτομα στη λογική της υπερωριακής απασχόλησης, με το νέο σύστημα δεν θα απαιτούνται περισσότερα από 350 υπάλληλοι αποκλειστικής απασχόλησης σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις μεταφορών της χώρας», είπε ο κ. Βούρδας. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι δεν θα υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας, «αλλά θα δουλεύουν αποκλειστικά στην υπηρεσία τους».

«Οι εξεταστές έπαιρναν ένα υπερωριακό επίδομα - 240 ευρώ μεικτά τον μήνα - το οποίο έπρεπε να είχε καταργηθεί από το 2015. Όπως έχουμε πει, όμως, από τον Μάιο του 2018 που παρουσιάσαμε το σχέδιο νόμου για διαβούλευση, όλο το κομμάτι του επιδόματος και τα αναδρομικά και τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση του νόμου, καλύπτονται κανονικά, άρα ήταν αναίτια η αποχή των εξεταστών και παραμένει αναίτια», είπε ο κ. Βούρδας, αποδίδοντας τις αντιδράσεις «ή στο γεγονός ότι το αίτημά τους έχει αλλάξει και δεν θέλουν να αλλάξει το σύστημα των εξετάσεων ή είναι καθαρά μικροσυνδικαλιστικοί λόγοι».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar DAP

  Όλα αυτή η ταλαιπωρία και η χρονική καθυστέριση για να βγάλεις ένα δίπλωμα, τη στιγμή που η αντικατάσταση του παλιού με νέο θέλει 30 ημέρες και πάνω. και δεν συζητώ για το υψηλό κόστος που απιτείται χωρίς καν δυνατότητα απολπληρωμής με δόσεις και πιστωτική. Εγώ για παράδειγμα που έχω τρία αγόρια 19 ετών, τρίδυμα, για να βγάλουν δίπλωμα αυτοκινήτου και μηχανής θέλουν περίπου 2.500€. Άντε τώρα να ανταπεξέλθεις στα έξοδα....

 2. avatar Λουκάνικος

  Όλοι μας ξεραμε πως αγοραζαν οι περισσότεροι το διπλωμα τόσες δεκαετίες.
  Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο!!!

 3. avatar Νικ2019

  Η διαφάνεια είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο του νεοέλληνα.

 4. avatar Όλοι ξερουν

  Όλοι ξέρουν ότι με 159 ευρώ στον εξεταστή παίρνεις δίπλωμα.Το θεμα είναι να να μην αυξήσει την ...ταριφα το κράτος εφευρισκοντας νεες διαδικασίες που αυξάνουν το κόστος έκδοσης και ανανέωσης των αδειών οδήγησης.

 5. avatar Ο δίκαιος Αριστείδης

  Και οι λαδιαρηδες τι θα γίνουν.Διεθνεις στατιστικές μας κατατάσσουν,ως τη ποιο διευθαρμενη χώρα της Ευρώπης.Οποτε μη κουράζεστε.Ολοι μας τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει