«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα φάρμακα του AIDS»

Απόθεμα τουλάχιστον δέκα ημερών για τους ασθενείς στο Τζάνειο


ΕΛΛΑΔΑ
20:38
23/11/2012
«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα φάρμακα του AIDS»
loading

Καταλαγιάζει σήμερα ο θόρυβος, που προκάλεσε χθες το επείγον σήμα, που έστειλε ο διοικητής του Τζάνειου Νοσοκομείου, Στ. Φούσας, προς το ΚΕEΛΠΝΟ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σήμα στο οποίο ανέφερε ότι το νοσοκομείο του «αδυνατεί να χορηγήσει αντιρετροϊκά φάρμακα στους ασθενείς, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού».

Το έγγραφο έφτασε στα ΜΜΕ μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης Act Up αλλά, όπως φάνηκε και μετά τη σημερινή σύσκεψη στη Δεύτερη Υγειονομική Περιφέρεια Υγείας, παρουσία του κ. Φούσα, αν και το Τζάνειο έχει εξαντλήσει τον προϋπολογισμό του για το 2012, υπάρχει απόθεμα αντιρετροϊκών φαρμάκων για τους ασθενείς για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Με ανακοίνωσή της η Δεύτερη ΥΠΕ αναφέρει ότι «καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των οροθετικών πολιτών στις προβλεπόμενες αντιρετροϊκές θεραπείες», υποστηρίζει επίσης ότι δεν αναφέρθηκε έλλειψη ή αδυναμία κάλυψης των ειδικών αυτών θεραπειών και εκτιμά ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε «δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα».

Στην πρωινή σύσκεψη αποφασίστηκε να προχωρήσει η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Τζανείου καθώς και να καλυφθούν τυχόν ελλείψεις σε φάρμακα από φάρμακα τα οποία θα προμηθευτεί το Τζάνειο από άλλα νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φούσας καλή τη πίστη, ανακίνησε το θέμα ζητώντας ουσιαστικά από άλλες μονάδες AIDS της χώρας να στείλουν φάρμακα στο Τζάνειο, εφόσον χρειαστεί και εξαντληθεί το απόθεμα που ήδη υπήρχε. Πάντως, σήμερα, οι υπεύθυνοι των μονάδων AIDS εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, καθώς τονίζουν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για τη νοσηλεία και τη χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς με AIDS στην Ελλάδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει