Πάγια αποζημίωση ειδικών συνθηκών και επίδομα παράστασης προβλέπει για τους υπαλλήλους του διπλωματικού κλάδου η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την Πράξη ο μισθός του Ακολούθου Πρεσβείας ο οποίος προσδιορίζει τον μηνιαίο βασικό μισθό όλων των βαθμών της ιεραρχίας των υπαλλήλων του διπλωματικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών θα μειωθεί αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 από τα 1.117 ευρώ, στα 1.061 ευρώ.

Ωστόσο, οι διπλωμάτες είναι μία από τις ελάχιστες κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων που θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν πάγια αποζημίωση ειδικών συνθηκών και επίδομα ξενίας -παράστασης. Αυτά τα επιδόματα διαμορφώνονται ως εξής:

Πάγια αποζημίωση ειδικών συνθηκών

– Ακόλουθος Πρεσβείας και Ακόλουθος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων 112 ευρώ.

– Γραμματέας Πρεσβείας Γ΄ τάξεως και Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Γ’ 112 ευρώ.

-Γραμματέας Πρεσβείας Β΄ τάξεως και Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β’ 154 ευρώ.

-Γραμματέας Πρεσβείας Α΄ τάξεως, Εισηγητής της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας και Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’, 194 ευρώ.

-Σύμβουλος Πρεσβείας Β΄ τάξεως, Εμπειρογνώμονας Β΄ τάξεως και Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β’, διακόσια πενήντα έξι ευρώ 256 ευρώ.

-Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄ τάξεως, Αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος, Εμπειρογνώμονας Α΄ τάξεως και Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ 313 ευρώ.

-Πληρεξούσιος Υπουργός Β΄ τάξεως, Νομικός Σύμβουλος Β’, Εμπειρογνώμονας Πρεσβευτής Σύμβουλος Β΄ τάξεως και Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β’, τριακόσια 393 ευρώ.

-Πληρεξούσιος Υπουργός Α΄ τάξεως, Ειδικός Νομικός Σύμβουλος και Νομικός Σύμβουλος Α’, Εμπειρογνώμονας Πρεσβευτής Σύμβουλος Α΄ τάξεως και Γενικός Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ 470 ευρώ.

-Πρέσβης 505 ευρώ.

Επίδομα Ξενίας

– Για το βαθμό του Ακολούθου Πρεσβείας και Ακολούθου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων 231 ευρώ.

– Για το βαθμό του Γραμματέα Πρεσβείας Γ΄ μέχρι και για το βαθμό του Γραμματέα Πρεσβείας Α΄, για το βαθμό του Εισηγητή της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας καθώς και για το βαθμό του Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Γ’ μέχρι και το βαθμό του Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ 231 ευρώ.

– Για το βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Β΄, Εμπειρογνώμονα Β΄ τάξεως και Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β’ 247 ευρώ.

– Για το βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Α΄, του Αναπληρωτή Νομικού Συμβούλου, του Εμπειρογνώμονα Α΄ τάξεως και Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ 305 ευρώ.

– Για το βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β΄, του Νομικού Συμβούλου Β’, του Εμπειρογνώμονα Πρεσβευτή Συμβούλου Β΄, Γενικού Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β΄και για όλους τους ανώτερους βαθμούς 318 ευρώ.