Τα κλιμάκια ελέγχου της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου για την εφαρμογή της ανώτατης τιμής πετρελαιοειδών, διεξήγαγαν έλεγχοι σε 54 πρατήρια υγρών καυσίμων στους κύριους οδικούς άξονες της περιφέρειας Αττικής.

Σε 10 περιπτώσεις πρατηρίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούσαν στο παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων (μη ενημέρωση, ελλιπής ενημέρωση, παραπλανητική ενημέρωση δηλ. διαφορετική τιμή αντλίας από την αναρτημένη στο Παρατηρητήριο τιμή) και επεβλήθησαν οι ανάλογες κυρώσεις (πρόστιμα και παραπομπή στον εισαγγελέα).

Τα πρατήρια που πουλούσαν καύσιμα πάνω από τα προβλεπόμενα επίπεδα του ορισθέντος πλαφόν (περίπου το 10%), εναρμονίζονταν άμεσα μετά τη γνωστοποίηση από τα ελεγκτικά όργανα της σχετικής απόφασης.

Η συνολική εικόνα για την Περιφέρεια Αττικής, όπως αυτή αποτυπώνεται στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, σχετικά με το ποσοστό συμμόρφωσης στο πλαφόν για την αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων, είναι ότι το 70% σε σύνολο 610 πρατηρίων πουλάει σε τιμή χαμηλότερη του πλαφόν.
Οι έλεγχοι από αύριο θα επικεντρωθούν στα υπόλοιπα πρατήρια και θα ζητηθεί και η συνδρομή των αντίστοιχων νομαρχιών.