Πυρά από τον στρατηγό Κωσταράκο για την υπουργοποίηση Αποστολάκη

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος ή για μερικούς έγκλημα» - Η ανάρτηση του επίτιμου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας


ΕΛΛΑΔΑ
12:10
16/01/2019
Πυρά από τον στρατηγό Κωσταράκο για την υπουργοποίηση Αποστολάκη
41
loading

«Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς... Κρατήστε κύριοι της κυβέρνησης, τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από το κάδρο των πολιτικών σκοπιμοτήτων», αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή την υπουργοποίηση του Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ο Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος.

Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας κάνει λόγο για «μικροπολιτική επιλογή της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτικών της στόχων», σημειώνοντας ότι κανείς τα τελευταία 45 χρόνια μετά την μεταπολίτευση δεν τόλμησε να εμπλέξει τις ΕΔ και την Ηγεσία τους και να τις εντάξει στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Μιχάλη Κωσταράκου:

«Όχι στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολιτικά παιγνίδια»

Είναι λίγες μόνο ημέρες πριν (2 Ιαν 19) όταν σε ανάρτησή μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχα ζητήσει την προσωπική παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού στις προβλεπόμενες και αναμενόμενες αντικαταστάσεις και κρίσεις/προαγωγές στη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ. Έγραφα τότε:

«...Όσον αφορά στο θέμα της φημολογούμενης αντικατάστασης του κ.ΥΕΘΑ, σε περίπτωση παραίτησής του από τον ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη, θα ήθελα να υπενθυμίσω στον Πρωθυπουργό (είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζει καλά), ότι ο πολιτικός έλεγχος των ΕΔ είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και όλες οι μεταδικτατορικές κυβερνήσεις τοποθετούσαν στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ως υπουργούς, επιφανείς πολιτικούς, εκλεγμένους από τον λαό. Απόστρατοι ανώτατοι αξ/κοί πολλές φορές τοποθετούνται ως Υφυπουργοί σε συμβουλευτικό, τεχνοκρατικό ρόλο με καθήκοντα που τους αναθέτει ο κ. ΥΕΘΑ.

Όλα αυτά γιατί σε περίπτωση κρίσεως ή πολέμου, ο ΥΕΘΑ ως πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ θα εισηγηθεί ενέργειες ή θα λάβει αποφάσεις που θα επηρεάσουν απόλυτα το σύνολο του ελληνικού λαού και τις ζωές πολιτών και στρατιωτικών. Και γι’ αυτές τις σοβαρές και καθοριστικές αποφάσεις απαιτείται «δημοκρατική νομιμοποίηση».

Ασφαλώς και ο κ. Πρωθυπουργός μπορεί να διορίσει έναν μη στρατιωτικό πολιτικό του σύντροφο ή φίλο στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, όπως έχει γίνει ήδη με τον ΑΝΥΕΘΑ κ. Ρήγα, σε ρόλο τοποτηρητού. Προσωπικά πιστεύω όμως ότι μη εκλεγμένος πολιτικός δεν πρέπει να τοποθετηθεί ως ΥΕΘΑ. Υπάρχουν εκλεγμένοι πολιτικοί στο κόμμα του ή σε άλλα κόμματα που μπορούν να αναλάβουν πολιτικοί προϊστάμενοι των ΕΔ. Σε αυτήν τη χώρα μας πήρε πολλά χρόνια να ξεκαθαρίσουμε τι είναι ο πολιτικός έλεγχος των ΕΔ και ποιος τον ασκεί. Πιστεύω ότι ο κ. Πρωθυπουργός δεν θα θέλει η κυβέρνηση του να ξεφύγει από τον χρυσό κανόνα της δημοκρατίας.

Δεν χρειάζεται να αφαιρούμε δικλείδες ασφαλείας χωρίς λόγο. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς... Κρατήστε κύριοι της κυβέρνησης, τις ΕΔ έξω από το κάδρο των πολιτικών σκοπιμοτήτων. Αποκαταστήστε τη σοβαρότητα και την ηρεμία που φοβάμαι ότι έχει κλονισθεί. Δεν είναι θέμα επιλογής, είναι υποχρέωση και καθήκον σας προς την πατρίδα».

Δυστυχώς όμως, ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του προτίμησαν να αγνοήσουν (αν φυσικά την διάβασαν, πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλω) την παρέμβασή μου. Λογικό, ίσως και για κάποιους αναμενόμενο, αφού φέρονται, όπως αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, να είχαν ήδη αποφασίσει σε δείπνο στο σπίτι μεγαλοεπιχειρηματία στην Εκάλη από την 18 Δεκ 18 να προχωρήσουν στην αντικατάσταση του κ. Καμμένου από τον κ. Αποστολάκη. Αλλά ακόμη και αν δεν το είχαν ήδη αποφασίσει, είναι παραπάνω από σίγουρο ότι και πάλι δεν θα την λάμβαναν υπόψη τους.

Είναι καθαρά ζήτημα αλαζονείας της εξουσίας. Είναι η ίδια αλαζονεία, που τους έκανε να αγνοήσουν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού και να προχωρήσουν στην προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Κατόπιν αυτού, θεωρώ ότι είναι αρκούντως αδίστακτοι ώστε να μην διστάσουν να εμπλέξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) στους μικροπολιτικούς τακτικισμούς τους.

Ο πρωτοφανής αυτός ελιγμός, που παραβιάζει κατάφωρα την αρχή του πολιτικού ελέγχου των ΕΔ, ενός από τους θεμελιώδεις πυλώνες της δημοκρατίας, συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αντιθέτως συνηθίζεται σε καθεστώτα με αντιδιαμετρικά διαφορετική αντίληψη περί δημοκρατίας, όπως για παράδειγμα η γειτονική μας Τουρκία (οι σημερινές ανακοινώσεις των Τούρκων ότι ο κ. Τσίπρας μιμείται στις επιλογές του τον κ. Ερντογάν, ο οποίος όρισε ως Υπουργό Άμυνας τον πρώην ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό Ακάρ, μάλλον δεν πρέπει να κάνουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι). Γιατί όμως προτιμήθηκε ο ελιγμός αυτός;

Κατ’ αρχήν, με την υπουργοποίηση Αποστολάκη (κατά τα λοιπά ικανότατου επαγγελματία) εξασφαλίζεται η ασυλία Καμμένου για το διάστημα της παρούσης Βουλής για ότι έχει να κάνει με εξοπλιστικά ή άλλα λειτουργικά θέματα, επιλογές και δαπάνες.

Κανένας άλλος πολιτικός ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εγγυάτο συνέχεια και κάλυψη. Δεν είναι του παρόντος να εξετάσουμε την καλή διαχείριση ή την ενδεχόμενη διασπάθιση δημοσίου χρήματος ή/και υλικού του Δημοσίου από τον κ. Καμμένο. Πιστεύω και ελπίζω, ότι κάποιοι αρμόδιοι και πραγματικά ευαίσθητοι περί του δημοσίου χρήματος θα τα διερευνήσουν όλα αυτά σύντομα όπως οφείλουν να κάνουν για τον κάθε ενεργό ή απερχόμενο ΥΕΘΑ.

Κατά δεύτερον, παρόλη την δήλωση του κ. Αποστολάκη ότι επιζητά την συνεργασία όλων των κομμάτων και ότι συνεχίζει ως στρατιώτης να είναι μακριά από την πολιτική (κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει ότι είναι πλέον διορισμένος υπουργός μιας μονοκομματικής Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όχι υπερκομματικός εκπρόσωπος του ελληνικού λαού), καταφεύγοντας στον ελιγμό και τον διορισμό αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πιστεύει ότι πρέπει και μπορεί να ελέγχει τις ΕΔ, γεγονός που στα μάτια τους φαντάζει σημαντικό εν όψει εκλογών. Οι ΕΔ ανήκουν στο Έθνος και πρέπει να παραμένουν έξω από το κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης και των μικροκομματικών διενέξεων μη θυσιαζόμενες στον βωμό των όποιων προσωπικών και μη, φιλοδοξιών.

Στο παρελθόν, εξαίρετοι απόστρατοι Αξιωματικοί, εκλεγμένοι και μη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ανάληψης υπουργικού θώκου, ακόμα και σε αυτό το ΥΠΕΘΑ. Ποτέ όμως φορώντας ακόμα στολή, ποτέ μεσούσης πολιτικής κρίσης αυτών των διαστάσεων, ποτέ σε κυβέρνηση που διανύει την τελευταία φάση της θητείας της και ποτέ σε μια η οποία κατηγορείται από το μεγαλύτερο κομμάτι του λαού για εθνική προδοσία. Και κατά τρίτον, με τον τρόπο αυτό ικανοποιούνται τόσο οι παρούσες όσο και οι όποιες μελλοντικές φιλοδοξίες του κ. Αποστολάκη, οι οποίες είναι απόλυτα θεμιτές.

Διαφεύγει όμως από τον κ. Τσίπρα, και αυτό φάνηκε από την συζήτηση σήμερα στην Βουλή, ότι με τον τρόπο αυτό οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Αποστολάκης τελικά ενέπλεξαν στον πολιτικό ελιγμό επιβίωσής τους τις ΕΔ, δίνοντας τους ρόλο στην πολιτική σκακιέρα. Δεν είναι θέμα εθνικής ομοψυχίας, εθνικής Άμυνας ή θέμα του Ναυάρχου Αποστολάκη μέχρι να υπουργοποιηθεί. Είναι απόλυτη και ξεκάθαρη μικροπολιτική επιλογή της Κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτικών της στόχων. Τίποτα περισσότερο.

Και αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος ή για μερικούς έγκλημα. Κανείς τα τελευταία 45 χρόνια μετά την μεταπολίτευση δεν τόλμησε να εμπλέξει τις ΕΔ και την Ηγεσία τους και να τις εντάξει στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Οι ΕΔ και με την βοήθεια των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών αποστασιοποιήθηκαν από την πολιτική και μέσα από επίπονες και δύσκολες διαδικασίες εκδημοκρατισμού κέρδισαν το σεβασμό και την εκτίμηση του ελληνικού λαού. Αυτό το επίτευγμα των ΕΔ και του Ελληνικού λαού είναι που απειλείται με τις πολιτικές ίντριγκες Τσίπρα - Καμμένου. Και αυτό είναι που πρέπει να εξαναγκασθούν να σταματήσουν. Δεν μπορούν να παίζουν με τους βασικούς θεσμούς της Δημοκρατίας. Δεν μπορούν να παίζουν με τις ΕΔ. Οι ΕΔ δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα ή πρόσωπο. Ανήκαν, ανήκουν και θα συνεχίσουν να ανήκουν στο Έθνος, οποίες και αν είναι οι μικροπολιτικές μεθοδεύσεις της όποιας κυβέρνησης. Εκτός και αν η υπονόμευση του σεβασμού και της αναγνώρισης που απολαμβάνουν οι ΕΔ από την κοινωνία είναι ο επόμενος προσχεδιασμένος στόχος τους. Είμαι σίγουρος ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

41
σχόλια
 1. avatar Κάποιος που θυμάται

  Ο κύριος Κωσταράκος ήταν πάντα ο πρώτος κομματικός στρατηγός της ΝΔ. Ποιός δεν θυμάται τις υπηρεσιακές διώξεις στον κύριο Τσουκαράκη, την τοποθέτησή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την μήνη του σε κάθε έχοντα διαφωνία με τις επιλογές του.
  Τώρα απλά περιμένει να βγει κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας για να (ξανα)βολευτεί.
  Ένας ακόμη "προσκυνημένος" στρατιωτικός.

  1. avatar θυμασαι τα παλια

   αλλα ξεχνας τα τωρινα.......τις παλιοσαβουρες που ειναι στ συριζα τις βλεπεις τις θυμασαι?????

  2. avatar αλλα ειναι αομματος….στραβουλιακας…..και δε βλεπει το παρον

   σταλινοφασιστα ....εν ενεργεια αξιωματικος ...παταιτειται και γινεται υπουργς......καταλαβες ???αυτα που λες ειναι αλλο πραγμα.....δες και τα δικα σου αλια...ασε τα παλια ...αυτοι πηγαν εκει που αξιζε....εκει θα πας και συ συντομα.......τι γυρευουν ακροδεξιοι και χουντικοι στο συριζα ρε ξεπουλημενε??????πατακους και μακαρεζους μεσα?????????

 2. avatar ΚΑΡΑΜΠΟΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

  Το θεμα δεν ειναι το Προσωπο...( εξ'αλλου ειναι γνωστο πως γινονται οι επιλογες των εκαστοτε Στρατιωτικων Ταγων )
  Το θεμα λοιπον ειναι ο εκμαυλισμος της πολιτικης ζωης και ο ακρωτηριασμος της Δημοκρατιας που επιχειρηται απο εκεινους που ειχαν το "αλοθι" του ηθικου πλεονεκτηματος της Αριστερας η οποια μεχρι προτεινως δεν ειχε Κυβερνησει !
  Ομως ουδεν κακον αμιγες καλου !!!
  Τωρα λοιπον "ολοι" γνωριζουμε "ολους" !!!
  ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ και ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ....

 3. avatar Άρης τρικ

  Δεν πιστεύω να τα λέει αυτός κάποιος θα του τα γράφει μακάρι να βγω ψεύτης πάντα έκανε ότι του λέγαν άλλωστε όπως κόψε μισθούς αξία του δίνουμε μόνο και μόνο επειδή τα διαβάζουμε θεωρώ για μένα δεν υπάρχει

  1. avatar ο τσιπρας τα γραφει

   ο τουμπαριστης

 4. avatar Mr Κωσταρακο

  Πιο [...] από εσένα δεν υπάρχει. Σε πειράζει που έγινε κάποιος άλλος υπουργός και όχι Εσύ!!! Που ήσουν πρώην αρχηγέ όταν έκοβαν τους μισθούς των στελεχών και δεν μίλαγες; Πουθενά όπως κανένας από εσάς τους καρεκλοκένταυρους που το μόνο που σας νοιάζει είναι η καριέρα και τίποτα άλλο. Πατάτε πάνω σε πτώματα για να ανεβείτε ψιλά και μετά κλαίτε με κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στα στελέχη σας. Δυστυχώς οι στρατιωτικές σχολές βγάζουν περισσότερες γυναίκες από άντρες!!!!

 5. avatar Δούλε του Σαμαρά

  Τώρα μιλάς όταν ήσουν πάνω δεν τα ‘λεγες αυτά όταν μας κόψανε μίσθους Με δική σου προτροπή δεν τα ‘λεγες αυτά υποκριτή Ε υποκριτή Δούλε του Σαμαρά

  1. avatar και οι δουλοι του ψευταλεξη

   τα ιδια εκαναν

 6. avatar Ροζ πίθηκος

  Εγώ θα έλεγα ότι ήρθε η ώρα ο Αποστολάκης να "βάλλει" και άλλους στρατιωτικούς στην "κυβέρνηση" μπάς και σωθούμε

 7. avatar παπαχαφιε

  επιτιμος αρχηγος
  επικουρος αρχηγος
  αναπληρωτης επιτιμος του επικουρου αρχηγου
  και βασικα
  σ υ μ π ρ ω τ ε υ ο υ σ α.........
  πουθενα στο κοσμο
  τοσοι προεδροι αρχηγοι προπονητες και κομανταντε ουτε σε τρελαδικο
  Αν οι οθωμανοι φερονταν στα ραγιαδογκιαουρια με την ιδια βαναυσοτητα του κατακτητη οπως σολους τους αλλους λαους πουχαν καθυποταξει ισως αυτα τα μαμιδια παγόνια με extension fake ουρα ναχαν γινει ανθρωποι....
  ΜΙΑΟΥΛΗΔΕΣ υπερφίαλοι ατομιστες εθνοκτονοι απο καταβολης.
  γκρηκς

 8. avatar Άλεξανδρινός

  ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΦΑΓΩΘΗΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ .... ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑΤΕ !!!

 9. avatar ΦΑΟΥΛ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ

  Ο στρατός ποτέ δεν πρέπει να διχάζεται. Αύριο θα κληθείτε να συνεργαστείτε εναντίον των Τούρκων. Αποβλέπεις σε υπουργείο; Αντεθνική η στάση σου.

  1. avatar πολυ σωστη ειναι η θεση του

   οι αποστρατοι ας κανουν οτι θενε.....

 10. avatar Κωστας πατριωτης

  Ζηλεύει ο χτικιάρης. Οταν ήταν πρόεδρος των στρατιωτικών στην Ε.Ε. για τρία χρονια κι έπερνε δεκα χιλιάδες το μήνα και όλα πληρωμένα, τότε το βούλωνε και είχε και εικοσι παρατρεχάμενους, σε βάρος των δυστυχισμένων ελληνων. ΝΤΡΟΠΗ του. Αυτος που προσκύνησε την Μέρκελ για να του δώσει την θέση.

  1. avatar κι αυτος και ο ψευταλεξης

   και εσεις οι γερμανοτσολιαδες που σε μια βραδια πεσατε στα 4 και γινατε μερκελιστες γλειφτες.....

 11. avatar ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ

  ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ!!!ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΕΝΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ !!!

  1. avatar αλωνιζεις σανα…..

   δεν ξερεις τι λες....αναψε το φως στην υπογα,,,,δε βλεπεις.....

 12. avatar εκει φτασαμε

  να εχουν και λογο οι καραβαναδες αντι να μιλαει ο λαος

 13. avatar ΝΑΙ ! ΕΓΩ!

  Μεταξύ σκ..... και προφ/κου ο Στρατηγός .
  Γραφικότητες Ανικάνων

 14. avatar PanosGianaros

  Στρατηγέ μου μην βιάζεσαι .
  Θα έρθει η ώρα που στην χώρα μας , κατά τα λεγόμενά σου και την κρίση σου όπου Υπουργός Δημόσιας Τάξης θα είναι ο Βορίδης , , , και υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο ....... Αδωνις . . . !
  Και τότε θα παρακαλάς να μην είχες . . . . γεννηθεί σ αυτή την χώρα . . . !
  υ.γ
  Δεν έμαθες τόσα χρόνια ότι ο κάθε Ανώτερος αξιωματικός όλων των σωμάτων , , ,απο τον βαθμό του ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ και πάνω , είναι Πολιτικό πρόσωπο ;
  Καλή ................ σταδιοδρομία . . . !

  1. avatar κι αυτοι θα ειναι σαν το τοσκατοσκατο…..παπακωστα που κοιμαται…..

   καμενο φιλο σας......θα μπαινοβγαινουν μεταναστες....και σεις θα ριχνετε βομβες ...θα καιτε ανενοχλητοι την ελλαδα......μακαρι να γινουν και να βαλουν μια ταξη σε αυτη τη χωρα....οχι πια ξεφραγο αμπελι η ελλαδα.....οχι εμποροι ναρκωτικων ,,, γεματη η αθηνα και ο ολγα να κανει σερβις......

  2. avatar και οι δυο που λες

   ηταν αξιοπρεπεστατοι ...ευγενικοι......δεν ηταν πολακηδες αγροικοι γιδοβοσκοι....τωρα αν εβαλαν χερι στο μελι??γιαυτο ψηφισαμε συριζα για να τους τα παρει πισω......αλλα 4 χρονια τιποτα....αρα ψεμα στο ψεμα....ηταν λασπες τελικα......

 15. avatar Λευτέρης Ε.

  Ολοσωστος, στρατιωτικός που συντάσσεται με τους ανθέλληνες που ξεπουλάνε την Μακεδονία μας την Θράκη και το Αιγαίο παύει αυτόματα να εκπροσωπεί την Ελλάδα αλλά μόνο τον εαυτό του.

 16. avatar ΒΛΑΣΣΗΣ Γεώργιος

  Έχετε μεγάλη πλάκα και οι δυο εσείς
  Μαριονέτες που είσαστε πριν;

 17. avatar Ρηγας

  Κωσταρακο ο Κουρής και ο Φραγκούλης τι ήταν? Οσο για τα εμφυλιοπολεμικα σχόλια καποιον υπεύθυνο ειναι το σάιτ που τα δημοσιεύει! Κρίμα

  1. avatar ειστε ολα τα συριζοτρολια…κουτορνιθια?????

   ποτε δεν ξαναγινε αξιωματικος να καθαιρεθει για να γινει υπουργος.....κατανοητον??????αστε τα κομματοσκυλα ...δεξια και αριστερα......

 18. avatar Σακαφλιας

  'Έλεος τόση ιδιοτέλεια; Από που και ως που ρε Κωσταράκο και έχεις άποψη; κρίμα σε είχα για σοβαρότερο.

  1. avatar ελεος….δεν ειναι σωστα αυτα πουλεεει?????

   ο ερντογαν το κανε....και τοκανε και ο τσιπρας........

 19. avatar Κάπως έτσι

  Άλλο ναυτικό άλλο πεζικό. Η μέρα με την νύχτα σε νοοτροπία. .....

 20. avatar Έλλην ζευς

  Ξεχνάει τα πάρε δώσε με τον Σαμαρά... Που πάρεα κόβανε παράνομα τους μισθούς του στρατιωτικού πρωσοπικου..και μετά φυσικά πήρε και την ανάλογη μετάθεση... Αφού εκτέλεσε κατά γράμμα τις εντολές του εφιάλτη...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει