«Χτύπημα στην πλάτη» και «ηθική ανταμοιβή», για να συνεχίσουν ακάθεκτοι τη δουλειά τους στο μετρό Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε η παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο σταθμό «Συντριβάνι» στις 29/12, όπως δήλωσαν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων στους αρχαιολογικό και κατασκευαστικό τομέα, Κωνσταντίνος Αργυράκης και Σταύρος Στέτσικας.

«Με ένα ευχαριστώ μας γέμισαν αισιοδοξία», επισήμανε ο κ. Αργυράκης και διερωτώμενος «τι θέλει ο κάθε εργαζόμενος;», απάντησε: «Ένα μπράβο παιδιά, αρκεί για να νοιώσουμε ότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας. Όταν φέρεσαι καλά στον εργαζόμενο, αυτός προσπαθεί διπλά για να σου ανταποδώσει την αναγνώριση που τους προσφέρεις». Πρόσθεσε, δε, ότι «με την επίσκεψή του, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί, αλλά και όσοι κατέχουν υψηλόβαθμη θέση, έδωσαν νέα ώθηση σε εμάς τους εργαζομένους στο μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε αγόγγυστα να συνεχίσουμε το έργο μας».

Λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, σε όποιον τομέα και αν δουλεύουν, δίνουν «μεγάλο αγώνα για να ολοκληρωθεί το έργο στην ώρα του», ο κ. Αργυράκης επισήμανε ότι «εν αντιθέσει με το παρελθόν, από το 2016 οι εργαζόμενοι πληρώνονται στην ώρα τους, αντιμετωπίζονται με σεβασμό και ανθρωπιά και έχουν απέναντί τους ανθρώπους με ανοιχτά αυτιά, για να συζητήσουν και να ακούσουν όποιο ζήτημα ή και πρόταση πέσει στο τραπέζι». «Δυστυχώς ορισμένοι λησμονούν τις αγκυλώσεις, τις καθυστερήσεις, τις απολύσεις και τους διωγμούς που ζήσαμε οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης τα χρόνια πριν το 2016. Όπως επίσης και το γεγονός ότι παραμέναμε απλήρωτοι για μήνες. Ευτυχώς όμως, οι εποχές αυτές πέρασαν ανεπιστρεπτί, το σκηνικό άλλαξε άρδην», τόνισε, ο κ. Αργυράκης και υπενθύμισε ότι στον αρχαιολογικό τομέα του μετρό Θεσσαλονίκης εργάζονται περί τα 150 άτομα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

«Δεν κάναμε εγκαίνια, αλλά μια παρουσίαση του σταθμού. Δεν κόψαμε κορδέλες και είναι άτοπο να μιλούν ορισμένοι για εγκαίνια. Είναι κρίμα στο βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων να μειώνεται η σκληρή δουλειά των ανθρώπων. Είναι λάθος για την πόλη και την χώρα συνολικά, να διαχέονται λάθος πληροφορίες σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης του μετρό Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο κ. Στέτσικας και πρόσθεσε: «ξεπερνάμε τον εαυτό μας για να μην χαθεί άλλος χρόνος».