Το βράδυ της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου η παράσταση Corpus Christi ανέβηκε για μια ακόμη φορά στο θέατρο «Χυτήριο».

Νωρίτερα από τις 21.00, όπως αναφέρει αποκλειστικά το radar.gr, έξω από το θέατρο επί της Ιεράς Οδού, είχαν συγκεντρωθεί οι γνωστοί διαμαρτυρόμενοι ζηλωτές με ακροδεξιά στοιχεία, που αποδοκίμαζαν το έργο και τους συντελεστές του.

Η Αστυνομία είχε λάβει ισχυρά μέτρα προστασίας του χώρου, με 3 κλούβες των ΜΑΤ και 5 διμοιρίες που κρατούσαν τους διαδηλωτές σε απόσταση ασφαλείας.

Για να αντιμετωπίσει την ιερή μανία των φανατικών η Αστυνομία χρειάστηκε να προχωρήσει σε προσαγωγές.

Παρούσα στο χώρο του θεάτρου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, η οποία αν και τη χωρίζει ιδεολογική άβυσσος από τους παραθρησκευτικούς έσπευσε να υπερασπιστεί τους προσαχθέντες όταν αντιλήφθηκε ότι οι άνδρες των ΜΑΤ άσκησαν βία πάνω τους.

Δείτε το σχετικό βίντεο…

Ωστόσο και αυτή τη φορά δεν έλειψαν τα έκτροπα. Οργισμένοι «χριστιανοί» με επικεφαλής ρασοφόρους προσπαθούσαν να προπηλακίσουν τους πολίτες που επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν το έργο.

Σε δύο περιπτώσεις τα κατάφεραν, χτυπώντας πισώπλατα. Ένας εκ των θεατών που δέχτηκε επίθεση μίλησε, μετά το πέρας της παράστασης, αποκλειστικά στην κάμερα.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, καταγγέλλει ότι του επιτέθηκε ρασοφόρος, λίγο έλειψε να του φέρει μια ιερή εικόνα στο κεφάλι, ενώ δέχτηκε κλωτσιές και κατάρες από τους κήρυκες της αγάπης.

Πηγή: radar.gr