Συνάντηση εργασίας για τη μείωση του υπερπληθυσμού των φυλακών

Οι παρεμβάσεις του Υπουργείου για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης


ΕΛΛΑΔΑ
23:00
12/12/2018
Συνάντηση εργασίας για τη μείωση του υπερπληθυσμού των φυλακών
6
loading

Συνάντηση εργασίας με θέμα τη μείωση του υπερπληθυσμού στις ελληνικές φυλακές διοργανώθηκε στην Αθήνα από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης δημιουργεί την απαραίτητη ασφαλιστική δικλείδα ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνει η ηγεσία του ΥΔΔΑΔ και η κυβέρνηση να βρίσκονται σε αρμονία με το πνεύμα και το γράμμα των θεσμικών κειμένων και των προτάσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να υποστηρίξει το έργο ομάδας εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία εκπονεί μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του υπερπληθυσμού στις ελληνικές φυλακές. Συμμετείχαν εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης, Έλληνες εκπρόσωποι των φορέων του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης και των ελεγκτικών αρχών (Κοινοβουλευτικοί, Δικαστές, Εισαγγελείς, Δικηγόροι, Επιστήμονες, Διευθυντές φυλακών, Συνήγορος του Πολίτη, Αστυνομία) καθώς και στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχιος Φυτράκης, στην ομιλία του  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τριετή συνεργασία του Υπουργείου με το Συμβούλιο της Ευρώπης στον τομέα της σωφρονιστικής πολιτικής. «Το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των φυλακών είναι για μας πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και αντεγκληματικής πολιτικής», τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης. Αναφέρθηκε δηλαδή στα προγράμματα εκπαίδευσης, απεξάρτησης, αθλητισμού, πολιτισμού, επιμόρφωσης προσωπικού που αλλάζουν τον προσανατολισμό και τη φυσιογνωμία του σωφρονιστικού συστήματος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του «Στρατηγικού Σχεδίου για το Σωφρονιστικό Σύστημα 2018-2020» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η παρούσα δράση καθώς και η μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του υπερπληθυσμού στις ελληνικές φυλακές, χρηματοδοτούνται από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar bikh

  Μπορείτε απλά στους κλέφτες να κόβετε για κάθε αδίκημα απο 1 δαχτυλάκι... εντάξει όχι απο την πρώτη φορά.. αλλά την Δευτερη σίγουρα... μια φορά φταιει η αδική κοινωνία... για την δευτερη όμως...?? να δουμε μετά με τον φόβο αυτόν πόσο θα μειωθούν οι κλεψιές... Ε σκεφτείτε ανάλογες ποινές και για άλλα αδικήματα και να δεις πως μειώνεται ο κόσμος.... Ηηηηη μπορείτε απλά να κάνετε κάτι με τους "λαθρομετανάστες"... οι οποίοι είναι και ο βασικός λόγος που μας κάνουν να σκεφτόμαστε άσχημα για όλους τους μετανάστες και δεν θα έπρεπε....
  αυτά...

 2. avatar Mplaky

  Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΧΙ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ Η ΛΥΣΗ ΜΙΑ, ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΙΝΗΣ ΟΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ

 3. avatar Υπάρχει λύση

  Αξιοποιήστε τα ξερονήσια μας ,για μια ευχάριστη διαμονή της ευγενούς "πελατείας" μας .

 4. avatar Να μη βρει ο παππάς να θάψει

  Κτιστε άλλες τόσες! Θα τις γεμίσουμε στο πι και φι!

 5. avatar Άκης Μπαρουφας

  Βγάλτε τους όλους έξω

 6. avatar ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ

  ομορφα θα περασουμε....λαθρομεταναστες, ισοβιτες, βιαστες, ληστες...και στη μεση εμεις, ο λαουτζικος που παλευει για ενα κομματι ψωμια , να μεγαλωσει ενα παιδι....και απο πισω να τον κλεβει το κρατος, οι ληστες, να κινδυνευει το παιδι....και μετα θελετε να μεινω εδω Ελλαντα ετσι....Ει ψιτ κρατηστε τους λαθρο σας και τους εγκληματιες παρεα με τους δημοσιους υπαλληλους και καντε μια καλη παρεα!ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει