«Ετοιμοπόλεμα» είναι τα συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τα οποία θα βρεθούν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας για να υποδεχτούν την 75η ΔΕΘ, αντιδρώντας στα σκληρά οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης.

Ο «χορός» των κινητοποιήσεων θα ξεκινήσει από σήμερα στις 12 το μεσημέρι όπου οι λιμενικοί θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του λιμανιού, έξω από την αποθήκη που θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Στις 6 το απόγευμα τη σκυτάλη θα πάρουν τα σώματα ασφαλείας, με τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, αλλά και τους λιμενικούς να συγκεντρώνονται στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Ο μεγάλος, όμως, όγκος των κινητοποιήσεων θα γίνει αύριο με τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα φωνάξουν συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και του Μνημονίου. Σε αυτό το συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Εκεί θα καταλήξει και η μηχανοκίνητη πορεία κατά των διοδίων με σύνθημα «πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες».

Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, τα σωματεία και οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Καμάρα και μέλη των αντιεξουσιαστικών οργανώσεων στην πλατεία Συντριβανίου.

Διαδηλώσεις θα κάνουν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, διαμαρτυρόμενοι για τα επεισόδια στον Άγιο Αθανάσιο, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη πέντε οπαδών της ομάδας.

Και όλα αυτά κάτω από την άγρυπνη ματιά των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στους οποίους προστέθηκαν και 4000 από την Αθήνα και τις άλλες πόλεις.