Εικόνες από την κατολίσθηση στο Πλωμάρι Λέσβου

Βράχοι αποκολλήθηκαν και άρχισαν να κυλούν επικίνδυνα προς τα σπίτια


ΕΛΛΑΔΑ
8:35
25/11/2018
Εικόνες από την κατολίσθηση στο Πλωμάρι Λέσβου
loading

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στο Πλωμάρι της Λέσβου τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Βράχοι που βρίσκονται περιμετρικά της πόλης αποκολλήθηκαν και άρχισαν να κυλούν επικίνδυνα προς τα σπίτια, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το lesvosnews.gr ο θόρυβος που προκλήθηκε από τις κατολισθήσεις ήταν εκκωφαντικός και πολλοί από τους κατοίκους του Πλωμαρίου πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους και δεν σημειώθηκε τυχόν τραυματισμός.

 Επιστημονική Ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα, πρόκειται να μεταβεί σήμερα Κυριακή στο Πλωμάρι Λέσβου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Με τη χρήση οργάνων και μεθόδων σύγχρονης τεχνολογίας η επιστημονική ομάδα αναμένεται να αποτιμήσει το φαινόμενο και τα αίτια που το προκάλεσαν και να εκτιμήσει την επικινδυνότητα για την ευρύτερη περιοχή».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει