Αισιόδοξος για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος σήμερα έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Ο Πρόεδρος μου έθεσε πολλά ερωτήματα. Θεωρώ ότι έμεινε ικανοποιημένος, ειδικώς από ό,τι γίνεται σήμερα με τον τουρισμό και τι μπορούμε να κάνουμε αύριο και εγώ του εξέφρασα την αισιοδοξία μου ότι τα πράγματα στον τουρισμό μας θα πάνε καλύτερα του χρόνου. Φέτος, καταφέραμε να αντέξουμε παρά τις φοβερές επιθέσεις, που έγιναν στον τουρισμό μας».

«Ο τουρισμός άντεξε, παρά τα τραγικά γεγονότα, τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών στα λιμάνια και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη, καθώς «γίνεται προσπάθεια να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να ξεχρεωθούν τα χρέη του ΕΟΤ», τόνισε ο υφυπουργός.

Ο κ. Νικητιάδης ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, με θέμα την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, ενώ, ερωτηθείς σχετικώς με το αν η αρμοδιότητα του Αθλητισμού θα μεταφερθεί στο υπουργείο Υγείας, διευκρίνισε ότι «υπάρχει πολιτική απόφαση, η οποία πρέπει να πάρει νομικό και κανονιστικό περιεχόμενο».