Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του υπ. Πολιτισμού στον Λευκό Πύργο

Προειδοποιούν για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες


ΕΛΛΑΔΑ
14:57
11/10/2018
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του υπ. Πολιτισμού στον Λευκό Πύργο
2
loading

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) στη Βόρεια Ελλάδα, κρατώντας πανό με το σύνθημα «δεν πωλείται». Τα μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων στο ΥΠΠΟΑ Βορείου Ελλάδος, που συμμετέχουν σήμερα στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση μεταβιβάζει μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ και ζητούν διευκρινίσεις.

«Σήμερα είναι κλειστές οι πόρτες σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Αναγκαζόμαστε να κατέβουμε σε απεργία γιατί, ενώ έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με παραχωρήσεις στην ΕΤΑΔ, δυστυχώς απαντά με μισόλογα» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος, Σωτήρης Παπανικολάου και πρόσθεσε: «Θα ξαναδώσουμε στην κυβέρνηση ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποσαφηνίσει το καθεστώς όλων των αρχαιοτήτων σχετικά με το ΕΤΑΔ και αν αυτό δεν το κάνει θα επανέλθουμε με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες (...) Το θέμα είναι να προστατεύσουμε τον πολιτισμό μας για να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, όχι στους δανειστές».

Οι υπάλληλοι στο ΥΠΠΟΑ ζητούν πλήρη κατάλογο μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με την ΕΤΑΔ και δημοσιοποίηση των όρων παραχώρησης, ενώ βασικό τους αίτημα είναι η προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας και η θεσμική κατοχύρωση άρσης οποιασδήποτε παραχώρησης και διαχείρισης.

«Ζητάμε να γίνουν οι θεσμικές ρυθμίσεις, ώστε κανένας αρχαιολογικός χώρος, μουσείο, μνημείο ή κτίριο υπηρεσιών να μην περιέλθει στην ΕΤΑΔ», τόνισε ο πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Συλλόγου Αρχαιολόγων Μακεδονίας Θράκης, Γιάννης Καρλιάμπας, διευκρινίζοντας ότι αυτό το αίτημα δεν αφορά μόνο το καθεστώς ιδιοκτησίας, αλλά και διαχείρισης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΑΥΤΟΊ ΚΛΕΊΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΌΠΟΛΗ?

    ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΝΔ ΠΉΡΑΝ ΕΝΤΟΛΉ ΠΆΛΙ ΝΑ ΚΛΟΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ?? ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΚΌ ΚΆΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΌ ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΝ ΟΛΌΚΛΗΡΟ ΤΑΞΊΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΈΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΌΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΆΛΙ ΤΟΥΣ ΈΔΕΙΞΑΝ!! ΚΑΤΆ ΤΑ ΑΛΛΆ ΜΕ ΤΟ ΠΡΌΣΧΗΜΑ ΌΤΙ ΤΑΧΑ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΉΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΊΑ ΜΑΣ, ΕΓΏ ΘΑ ΤΟΥΣ ΈΛΕΓΑ ΌΤΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΝ ΕΊΧΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΌ ΝΑ ΠΟΥΛΉΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΊΑ!!!!

  2. avatar ΥΠΠΟΑ, ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΈΧΟΥΝ ΑΥΤΟΊ ΠΕΣΤΕ

    ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΈΡΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΠΑΊΖΟΥΝ Η ΕΊΝΑΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει