«Μία ιστορία για τον μπαμπά στη φυλακή»

Παιδικό βιβλίο που απευθύνεται σε κρατούμενους γονείς και τα παιδιά τους


ΕΛΛΑΔΑ
16:20
03/10/2018
«Μία ιστορία για τον μπαμπά στη φυλακή»
2
loading

Ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «Θα συναντηθούμε στ’ όνειρο - Μια ιστορία για τον μπαμπά στη φυλακή» που απευθύνεται σε κρατούμενους γονείς και τα παιδιά τους εκδόθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης/Γενική Γραμματεία Αντεγκλη­ματικής Πολιτικής, με τη συνδρομή του Εθνικού Τυπογραφείου.

Το βιβλίο δημιουργήθηκε το 2008 σε φυλακή της Γερμανίας από ομάδα κρατουμένων γονιών σε συνεργασία με ψυχολόγους. Μεταφράστηκε και προσαρμόστηκε στην ελληνική πραγματικότητα και ήδη προωθείται στα καταστήματα κράτησης της χώρας για να δοθεί στους κρατουμένους γονείς.

Το βιβλίο αυτό μίλα στο παιδί με αμεσότητα και ειλικρίνεια για την πραγματικότητα της φυλακής και επιχειρεί να απαντήσει στο δύσκολο ερώτημα του παιδιού για τους λόγους φυλάκισης του πατέρα ή της μητέρας του. Μ’ αυτό τον τρόπο «δίνεται η ευκαιρία σε γονείς ή σε ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με παιδιά φυλακισμένων να ανοίξουν την κουβέντα, να μιλήσουν και να δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη φυλάκιση του πατέρα ή της μητέρας τους», γράφει στο οπισθόφυλλο ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης.

Και η έκδοση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση της κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων, και συνεπώς της αντεγκληματικής πολιτικής, μέσω της διατήρησης των οικογενειακών δεσμών τους κατά τη διάρκεια της φυλάκισης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Ελληνοαμερικάνος

  Μια αλλη ιστορία για το μπαμπά στη φυλακή : οταν θα βγεις μην ξαναρχίσει τις κλεψιές τους εκβιασμούς,την μαστροπεία,το εμπόριο ναρκωτικών,το λαθρεμποριο κλπ. Πήγαινε να βρεις μια δουλειά τίμια.

  1. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

   Δεν νομίζω. Στην Ελλάδα αυτοί δεν μπαινουν φυλακή ή εαν μπουν βγαίνουν γρηγορα.
   Αλλα θα ηταν πολυ χρήσιμο για τους μικρο μεσαιους Ελ. Επαγγελματίες που λογω χρεών θα μπουν μεσα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει