Δήλωση (και) για τον συνάδελφό του τον Μπόνο των U2, που συνεπήρε την Παρασκευή όλους όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στο ΟΑΚΑ, έκανε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και αοιδός Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Παρότι και οι δύο έχουν πολλές φορές συγκινήσει το (διαφορετικό, ομολογουμένως) κοινό με τις τραγουδιστικές τους επιδόσεις, ο κ. Ψωμιάδης εστιάζει στην αναφορά του Μπόνο στον Μέγα Αλέξανδρο ως Έλληνα. «Δίπλα µου ο Οδυσσέας Ετζ…(ο κιθαρίστας), πίσω ακριβώς ο δικός µας Απόλλων στα ντραµς…(ο Λάρι Μιούλεν), «Και ο δικός µας Δίας, ο Ανταµ Κλέιτον στο µπάσο… Και τι µένει για µένα; Εγώ είµαι ο Αλέξανδρος ο Μέγας», είχε πει την Παρασκευή ο Μπόνο παρουσιάζοντας τα μέλη του συγκροτήματος.

«Τον Μπόνο τον γνωρίζαμε για τις τραγουδιστικές του επιδόσεις, τις πολιτικές του παρεμβάσεις και τη δράση του για τους φτωχούς του κόσμου. Με τη δήλωσή του έδειξε ότι εκτός από κορυφαίος καλλιτέχνης είναι και άριστος γνώστης της Ιστορίας. Δυστυχώς, όταν ακόμα και οι ξένοι μιλούν για τον Έλληνα Μεγαλέξανδρο, κάποιοι δικοί μας δήθεν προοδευτικοί υποκύπτουν στην προπαγάνδα και το κιτς των Σκοπιανών. Το μόνο που μένει να μας πουν είναι ότι και ο Μπόνο είναι εθνικιστής… Είναι καιρός να πούμε το μεγάλο όχι στους Σκοπιανούς πλαστογράφους. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», αναφέρει ο κ. Ψωμιάδης.