Έκκληση για κοινό ψηφοδέλτιο με το ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και ο Πειραιάς», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έθεσε όρους ή βέτο για την υποψηφιότητά του.

Δεσμεύτηκε δε πως εάν εκλεγεί θα παραμείνει στη θέση του για τα 3,5 χρόνια, όπως προβλέπεται για την πρώτη θητεία, και εάν μετά επανεκλεγεί θα μείνει άλλα 5.

Ο κ. Μίχας είπε πως είναι «φαντάρος» και όταν ρωτήθηκε αν είναι ή εάν υποχρεώθηκε να είναι απάντησε «επιστρατεύτηκα». Ο νυν Νομάρχης Πειραιά αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον Γιώργο Παπανδρέου και τόνισε πως είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την Περιφέρεια Αττικής. «Εκεί είναι ο Γιάννης Σγουρός, θα τον στηρίξω και θα πετύχει», πρόσθεσε.

Ο κ. Μίχας διέψευσε πως του τέθηκε δίλημμα «ή ο δήμος ή τίποτα», αλλά δεν θέλησε να απαντήσει όταν ρωτήθηκε αν υπήρξε κάποια αναφορά για μετέπειτα κυβερνητική του αξιοποίηση.

Σε ο,τι αφορά τις αρνήσεις που φέρεται να εισέπραξε ο πρωθυπουργός από κυβερνητικά στελέχη για μεταφορά τους στην αυτοδιοίκηση, είπε: «εγώ επέλεξα να είμαι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος για το ΠΑΣΟΚ, αυτό θα έπρεπε να έχουν κάνει κι εκείνοι». 

Ο Νομάρχης διέψευσε πως τον αφορούν οποιεσδήποτε καταγγελίες αναφορικά με τον Δήμο Πειραιά, εκτίμησε πως ο Παναγιώτης Φασούλας πρέπει να αξιοποιηθεί και προανήγγειλε πως η πρώτη του συνάντηση θα είναι αύριο με τους εργαζόμενους του Δήμου. Για το οικόπεδο της ΧΡΩΠΕΙ είπε πως δεν θα γίνει «τσιμέντο ούτε mall». «Τέλος σε όσους ζούσαν σαν πιράνχας πάνω στο Δήμο, θα μπει μπουλντόζα», προανήγγειλε ο κ. Μίχας, προσθέτοντας: «δεν θα τα πάμε καθόλου καλά ούτε με το λιμάνι ούτε με την ΕΥΔΑΠ».

Για τα δημοτικά τέλη, ο κ. Μίχας προανήγγειλε αύξηση για όσους έχουν ανταποδοτικά οφέλη από το δήμο και μείωση για όσους έχουν εισόδημα κάτω των 1.500 ευρώ.

Τέλος τόνισε πως όσα έργα εξαγγελθούν- «θα είναι λίγα», όπως είπε- θα αναφέρουν χρονοδιάγραμμα, κόστος και προέλευση των χρημάτων.