«Έγκαιρα και συντονισμένα πραγματοποιείται η μεταφορά των μαθητών σε όλα τα σχολεία της Δυτικής Αττικής», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Περιφερειακή Ενότητας Δυτικής Αττικής (ΠΕΔΑ), τονίζοντας ότι «εξυπηρετούνται 3.366 μαθητές με 161 δρομολόγια από μισθωμένα από την Περιφέρεια Αττικής οχήματα».

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια, σε πλήρη ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, μεταφέρει καθημερινά 20.196 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα και όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, για την ΠΕΔΑ η κατανομή των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών ανά δήμο είναι η εξής: στον Ασπρόπυργο 37 δρομολόγια για 1.368 μαθητές, στην Ελευσίνα 33 δρομολόγια για 483 μαθητές, στη Μάνδρα ένδεκα δρομολόγια για 265 μαθητές, στα Μέγαρα 49 δρομολόγια για 879 μαθητές και στη Φυλή 5 δρομολόγια για 74 μαθητές. Επίσης, με 22 δρομολόγια εξυπηρετούνται οι 243 μαθητές ειδικού σχολείου στην Ελευσίνα και με τέσσερα δρομολόγια οι 54 μαθητές του ειδικού σχολείου στη Φυλή.

Τέλος, για τη μεταφορά Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) από τον τόπο διαμονής τους προς τις εγκαταστάσεις των Πιστοποιημένων Φορέων του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε στάδιο ανεύρεσης αναδόχου μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας.