Ανοίγουν τα σχολεία με νέα βιβλία

Την προηγούμενη εβδομάδα προσελήφθησαν 19.480 εκπαιδευτικοί


ΕΛΛΑΔΑ
9:10
10/09/2018
Ανοίγουν τα σχολεία με νέα βιβλία
3
loading

Σε ετοιμότητα θα είναι τα σχολεία της χώρας αύριο, Τρίτη, για να υποδεχθούν τους μαθητές τους.

Η φετινή αναμένεται να αρχίσει με τα βιβλία έτοιμα και με λιγότερα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, αφού σε πρώτη φάση, από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, προσελήφθησαν 19.480.

Από αυτούς, 12.392 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων) και 3.988 Δευτεροβάθμιας. Επιπλέον, 3.100 αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) προσελήφθησαν στην Ειδική Εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας, έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο».

Εξάλλου, από τη νέα σχολική χρονιά, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε' Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α' Λυκείου, τα Γαλλικά της Β' Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β' Λυκείου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Ρε

    Διαμαντοπουλου που εισαι να μας μοιρασεις φυλλαδια! Ακου βιβλια δεν ντρεπονται !

  2. avatar Ηταν

    καιρός να προσληφθούν 20000 χιλιάδες επιπλέον εκπαιδευτικοί για τους νεους κατοίκους της ελλαδας γιατί οι δικοι μας αναγκάζονται και μεταναστεύουν απλώς γελοία κυβέρνηση οι μαδουροι της Ευρώπης

  3. avatar ΜΠΡΆΒΟ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΜΠΡΆΒΟ ΞΕΡΕΤΕ

    ΌΤΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΝ ΚΑΙ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΆΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ ΑΠΌ ΤΕΛΕΙΏΣΟΥΝ ΌΤΙ ΆΦΗΣΑΝ ΑΤΣΑΛΑΚΟΤΟ??? ΤΗΝ ΔΗΜΌΣΙΑ ΠΑΙΔΕΊΑ ΑΥΤΟΊ ΤΗΝ ΘΈΛΟΥΝ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΊ ΑΠΛΆ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΤΟΜΈΑ???? ΓΙΑΥΤΌ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΊΑ ΚΑΙ ΔΆΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΊΑ!!!! ΤΏΡΑ ΈΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΌΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ, ΑΠΌ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΈΧΡΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΈΞΗ!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει