Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε ότι από τις 16 Αυγούστου άρει την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί θα χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους αλλά μόνο τοις μετρητοίς, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των οφειλομένων στον κλάδο τους από τον ασφαλιστικό οργανισμό.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τάσος Βάμβουκας, αν ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, μέχρι την ημερομηνία αυτή ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και καταβάλει στους φαρμακοποιούς χρήματα για τις συνταγές του Μαίου δεν θα γίνουν κινητοποιήσεις από την πλευρά των φαρμακοποιών.

Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί από τις 16 Αυγούστου και επ’ αόριστον οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους μόνο τοις μετρητοίς.

Με την απόφαση αυτή, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων συντάσσεται με τους υπόλοιπους συλλόγους του νησιού πράγμα που σημαίνει ότι σε ολόκληρο το νησί οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πάρουν τα φάρμακά τους.