Πυρά ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτεία για τα φυτοφάρμακα στο βαμβάκι

Το κόμμα κάνει λόγο για απουσία ελέγχων


ΕΛΛΑΔΑ
14:07
08/08/2012
Πυρά ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτεία για τα φυτοφάρμακα στο βαμβάκι
1
loading

Ευθύνες στην πολιτεία για την ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες βαμβακιού στον κάμπο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της χρήσης απαγορευμένου φυτοφαρμάκου σε γειτονικές καλλιέργειες ρυζιού.

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου και κομματικά στελέχη, σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Χαλάστρας, κατήγγειλαν την απουσία ελέγχων στην εισαγωγή και διακίνηση φυτοφαρμάκων, ενώ επισήμαναν ότι ο νόμος που ψηφίστηκε στις αρχές του 2012 και προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τη συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων, δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Όπως εξήγησαν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της συνταγογράφησης των γεωργικών φαρμάκων, αλλά δεν είχε ψηφίσει τον συγκεκριμένο νόμο, επειδή τον θεωρούσε ανεφάρμοστο, πράγμα που αποδείχθηκε.

Σχετικά με τον ψεκασμό καλλιεργειών ρυζιού, με το εν λόγω απαγορευμένο φυτοφάρμακο, άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση ότι, όταν κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τσούξιμο στα μάτια, δεν προχώρησε σε μετρήσεις για να διαπιστώσει αν δημιουργήθηκε σύννεφο διοξινών στην ατμόσφαιρα και την πιθανότητα να υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και τη διατροφική αλυσίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ζητάει να γίνονται έλεγχοι στις εισαγωγές και διακίνηση γεωργικών φαρμάκων ώστε να προστατευθούν η δημόσια υγεία, το περιβάλλον και οι ίδιοι οι αγρότες.

Η βουλευτής και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι το θέμα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέσα από τη διαμόρφωση μια εθνικής στρατηγικής για την αγροτική πολιτική, για την οποία έχει συγκεκριμένες προτάσεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar alexxxaic32

    σπουδαια αντιπολιτευση... για το δακο και το βελιουρα...αντε παιδια και στις επομενες εκλογες με χορηγο το roundup....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει