Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις νησιωτικές επιχειρήσεις

Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους


ΕΛΛΑΔΑ
18:31
27/08/2018
Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις νησιωτικές επιχειρήσεις
2
loading

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου έχουν τη δυνατότητα από σήμερα Δευτέρα, 27/8/2018, να εγγράφονται οι επιχειρήσεις με έδρα τα νησιά, που εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου.

Η φιλοσοφία του μεταφορικού ισοδύναμου (ΜΙ) για τις επιχειρήσεις στα νησιά είναι να απολαμβάνουν τιμές, μέσω της επιδότησης του κόστους μεταφοράς, ίσες με τις επιχειρήσεις στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.

Η έναρξη εγγραφής των νησιωτικών επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΜΙ, ανοίγει το δρόμο για τη χρηματοδότηση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων τους, από και προς τα νησιά, στοιχείο που μέχρι στιγμής τις καθιστούσε μη ανταγωνιστικές.

Οι επιχειρήσεις, αφού συμπληρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία στην φόρμα του ΜΙ, αποκτούν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιωτικής Επιχείρησης, ο οποίος τις καθιστά δικαιούχες του μέτρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι μεταφορικές δαπάνες για τις επιχειρήσεις των νησιών της πιλοτικής εφαρμογής, είναι επιλέξιμες από 1/7/2018.

Εντός Σεπτεμβρίου, οι επιχειρήσεις θα κληθούν να εισαγάγουν στην πλατφόρμα, τα σχετικά παραστατικά του τριμήνου Ιουλίου-Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, ώστε να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το αντίστοιχο ποσό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΠΟΛΎ ΣΩΣΤΌ ΜΠΡΆΒΟ ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ

    ΕΝΑ ΜΈΤΡΟ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΣΙΓΆ ΣΙΓΆ ΚΑΙ Σ'ΑΝΩΤΕΡΑ!!!!

  2. avatar Adiafthorospromitheas1

    Αδιανόητη παρέμβαση του κράτους στην ιδιωτική οικονομία!! Απίστευτη στρέβλωση!!Και μάλιστα ο φορολογούμενος εργάτης να χρηματοδοτεί τον επιχειρηματία που θα απολαμβάνει τεχνητά συγκριτικά πλεονεκτήματα!!!! Απαράδεκτο!!!!Αδιανόητο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει