Αύξηση της τάξεως του 25% σημείωσαν στα πελατολόγια τους τα γραφεία συνοικεσίων. Μάλιστα, κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 2.000 γάμοι μεταξύ ανθρώπων που γνωρίστηκαν μέσω των συγκεκριμένων γραφείων, γεγονός που στην πράξη αποδεικνύει ότι η οικονομική κρίση ευνοεί τα προξενιά. 

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που δεν αφήνει ελεύθερο χρόνο για γνωριμίες, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς λόγους εξαιτίας του οποίου οι άνθρωποι ζητούν βοήθεια από τα γραφεία συνοικεσίων. Άλλοτε, είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στις… στάμνες που εκτοξεύονταν από τα μπαλκόνια, προς μίμηση της τηλεοπτικής θείας από το Σικάγο, Γεωργίας Βασιλειάδου.

Σήμερα, πληρώνοντας εφάπαξ ένα ποσό της τάξεως των 600 ευρώ περίπου, όσοι επιθυμούν μπορούν να γίνουν μέλη σε γραφεία συνοικεσίων επιδιώκοντας γνωριμία με άτομο του αντίθετου φύλου. Μία γνωριμία που ενδεχομένως τους οδηγήσει ακόμη και στα σκαλιά της εκκλησίας.

Όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων γραφείων η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από άγχος που επιφέρει η οικονομική κρίση, και αρκετοί είναι εκείνοι που αναζητούν έναν ερωτικό σύντροφο που θα τους χαλαρώσει και θα τους κάνει να ξεφύγουν από τα προβλήματα τους.