Ξεκινά η αποκατάσταση του μουσείου σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία

Τι αναφέρει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας


ΕΛΛΑΔΑ
0:44
12/07/2018
Ξεκινά η αποκατάσταση του μουσείου σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία
2
loading

Η αποκατάσταση και η αναβάθμιση του μουσείου σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία ξεκινά μετά την ένταξη του έργου, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», ενώ φορέας υλοποίησης είναι ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε σχετικές δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι «είναι πολιτική μας επιλογή να αναδείξουμε τα συγκριτικά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της Ηλείας, για αυτό προχωρήσαμε σε μια πράξη που έχει πολύπλευρη σημασία, αφενός γιατί αποτελεί εμβληματικό και συμβολικό έργο, αφετέρου γιατί η δρομολόγησή του συνδυάζεται με την υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Κατακόλου-Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας, συνολικού προϋπολογισμού 41.000.000 ευρώ».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κατσιφάρας πρόσθεσε: «Με την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 1.169.800,00 ευρώ, καθώς συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης».

Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν εργασίες για την επισκευή του κελύφους του κτιρίου καθώς και μουσειολογικές εργασίες, για την επανέκθεση των εκθεμάτων, με σκοπό την επαναλειτουργία του.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, «το μουσείο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων παρέμεινε εκτός λειτουργίας από το 2010, ενώ το 2017 παραχωρήθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας». Έκτοτε, σύμφωνα πάντα με την Περιφέρεια, «ξεκίνησαν συντονισμένες προσπάθειες για τη δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής του Μουσείου στο πλαίσιο της ΟΧΕ που υλοποιεί η περιφερειακή ενότητα Ηλείας».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε ότι «η Αρχαία Ολυμπία θα μετέχει ακόμα πιο ενεργά στο Ολυμπιακό Κίνημα με ένα μουσειακό χώρο της σύγχρονης ιστορίας της», προσθέτοντας ότι αποδεικνύεται στην πράξη ότι η συνεργασία πρώτου και δευτέρου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης παράγει άμεσα αποτελέσματα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar lathe viosas Α

  ......σε ποιούς απευθύνεται αυτή η ......τελετή - λατρεία ;
  τί προσφέρει ; σε τι εξυπηρετεί ;
  υ.γ. ρώτησε η ζέβρα τους γονείς της :
  τί είμαι\' άσπρη με μαύρες γραμμές ή το αντίθετο........!

 2. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Ωραια ολα αυτα ΑΛΛΑ,
  το σημαντικοτερο - τι οτερο, ΟΤΑΤΟ - ειναι
  Η ΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ.
  Των ΑΡΧΑΙΩΝ !!!
  Διοτι τους υπαρχοντες
  τους εχουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΥΤΕΛΙΣΕΙ οι ΝΕΟΒΑΡΒΑΡΟΙ,
  ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ, και αυτους, ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ.
  Τελος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει