Προκηρύχθηκε η τρίτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων με υποθαλάσσιο καλώδιο

Υποβολή προσφορών ως τις 23 Αυγούστου


ΕΛΛΑΔΑ
13:11
10/07/2018
Προκηρύχθηκε η τρίτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων με υποθαλάσσιο καλώδιο
2
loading

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την τρίτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων προχώρησε ο ΑΔΜΗΕ, καλώντας τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλουν προσφορές ως τις 23 Αυγούστου.

Το έργο, προϋπολογισμού 115 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την πόντιση δεύτερου υποθαλάσσιου καλωδίου μεταξύ Λαυρίου και Σύρου, ενισχύοντας την ασφάλεια της διασύνδεσης και την απεξάρτηση των νησιών από τους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής.

Η προκήρυξη περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υπογείων και υποβρυχίων καλωδίων για την υλοποίηση της καλωδιακής Γραμμής Μεταφοράς Εναλλασσόμενου Ρεύματος 150 KV Λαύριο-Σύρος/ΙΙ. Μετά την υποβολή των προσφορών θα ακολουθήσει η τεχνική και οικονομική αξιολόγησή τους, με στόχο να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή των καλωδιακών τμημάτων της διασύνδεσης πριν τα τέλη του έτους.

«Η Γ' Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020. Έχει επιταχυνθεί κατά δυο χρόνια σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που βρήκαμε όταν αναλάβαμε, αντανακλώντας τη στρατηγική του Διαχειριστή για επιτάχυνση όλων των έργων του. Το κύκλωμα αυτό διασφαλίζει οριστικά ότι η τροφοδότηση των Κυκλάδων θα γίνεται μόνο από το ηπειρωτικό Σύστημα σε όλες τις λειτουργικές συνθήκες» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πρώτης φάσης της διασύνδεσης ενώ έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι για τα έργα της Β' Φάσης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Αυτόνομη πορεία

    Η προπαγάνδα τους έφτασε να παρουσιάζουν δικα τους έργα εκείνα που τα κατήγγειλαν οι ανίδεοι κυβερνήτες μας ως έργα διαπλοκής! Σκέψου αν οραματίστηκαν οι σημερινοί κάποιο έργο και το έβαλαν σε πράξη! Τίποτε και οτι δήθεν σημερα επισπεύδουν το κάνουν στα λόγια και μονο!

  2. avatar Κυβέρνηση των έργων

    Μετά την ολοκλήρωση και παράδοση στην κυκλοφορία από την κυβέρνηση όλων των μεγάλων οδικών αξόνων... Μετά την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης που είχε καταντήσει ανέκδοτο στις προηγούμενες κυβερνήσεις... Τώρα η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα! Τις προηγούμενες δεκαετίες τα μεγάλα έργα καρκινοβατούσαν, από τις μίζες και τις επανακοστολογήσεις μεταξύ των μεγαλοεργολάβων και των μιζαδόρων πρώην υπουργών της ΝΔ και του Πασοκ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει