Έπαθε ανακοπή στην παραλία και τον έσωσαν τελευταία στιγμή

Τυχερός στην ατυχία ένας 83χρονος


ΕΛΛΑΔΑ
15:45
03/07/2018
Έπαθε ανακοπή στην παραλία και τον έσωσαν τελευταία στιγμή
loading

Τη ζωή ενός 83χρονου παραθεριστή έσωσαν ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής χθες στην παραλία της Σκαφιδιάς στην Ηλεία, με την άμεση παρέμβασή τους.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Ο άτυχος ηλικιωμένος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έπεσε μπρούμυτα την ώρα που έβγαινε από τη θάλασσα, παθαίνοντας εισρόφηση και περιήλθε σε κατάσταση «καρδιοαναπνευστικής» ανακοπής.

Δικοί του άνθρωποι αλλά και άλλοι λουόμενοι αντιλήφθηκαν τι συνέβη και έτρεξαν να τον βγάλουν έξω καλώντας ταυτόχρονα το ΕΚΑΒ. Λίγα μέτρα μακρύτερα, βρισκόταν ένας γιατρός, ο οποίος αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και έτρεξε προς τον άτυχο 83χρονο. Την ίδια στιγμή, ένας νοσηλευτής της Μονάδας Εμφραγμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, που βρισκόταν κοντά στην παραλία, έσπευσε προς τον άσφυγμο ηλικιωμένο.

Χωρίς χρονοτριβή, ξεκίνησαν τις προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης στον 83χρονο, υπό τα βλέμματα αγωνίας των υπολοίπων λουόμενων. Οι προσπάθειες απέβησαν επιτυχείς, καθώς ο 83χρονος σε λίγα λεπτά επανήλθε και βρήκε αναπνοή.

Λίγα λεπτά αργότερα, έφτασε το ασθενοφόρο και οι διασώστες τον διεκόμισαν στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, παρέχοντάς του κατά τη διαδρομή την αναγκαία ιατρική βοήθεια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει