Αν δεν έχετε χρόνο να επισκεφθείτε το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αμερικής 3) και να ξεναγηθείτε στον αρχειακό θησαυρό του μπορείτε να το εξερευνήστε μέσα από την εικονική πινακοθήκη του μουσείου.

Η Τράπεζα της Ελλάδος παρουσιάζει με μια υπερσύγχρονη διαδικτυακή εφαρμογή τη σύγχρονη νομισματική και οικονομική ιστορία της Ελλάδος, από το σχεδιασμό και την εφαρμογή του πρώτου νεοελληνικού νομισματικού συστήματος το 1828 έως τη δημιουργία της ζώνης του ευρώ.

Τα εκθέματα περιλαμβάνουν αντικείμενα από τις συλλογές της Τράπεζας και λειτουργούν ως οπτικά ερεθίσματα για την κατανόηση της διαδικασίας σχεδιασμού και παραγωγής των τραπεζογραμματίων και νομισμάτων του νεότερου ελληνικού κράτους.

Με μια εφαρμογή πολυμέσων διαδραστικού χαρακτήρα και με την αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων μουσειολογικών πρακτικών, η ψηφιακή επίσκεψη μετατρέπεται σε μία συνδυαστική εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας.

Οι επισκέπτες του Μουσείου της Τράπεζας της Ελλάδος μπορουν απλά να εισέλθουν στη διεύθυνση: http://virtualgallery.bankofgreece.gr/main/