Πώς κατάλαβαν οι καθηγητές τη μαθήτρια που αντέγραφε στις Πανελλήνιες 2018

Στο αυτί της είχε τοποθετήσει μία ασύρματη «ψείρα»-ακουστικό


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
13:58
13/06/2018
Πώς κατάλαβαν οι καθηγητές τη μαθήτρια που αντέγραφε στις Πανελλήνιες 2018
8
loading

Στον μηδενισμό τού γραπτού μίας μαθήτριας, η οποία έπαιρνε μέρος στις Πανελλήνιες 2018, σε εξεταστικό κέντρο της Κω, βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή και έπαιρνε οδηγίες μέσω ακουστικού, προχώρησαν σήμερα οι επιτηρητές καθηγητές.

Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γιάννης Παπαδομαρκάκης, το περιστατικό έγινε αντιληπτό χάρη στην παρατηρητικότητα των καθηγητών που επέβλεπαν τις εξετάσεις.

H μαθήτρια είχε κρύψει πάνω της το κινητό τηλέφωνο, ενώ στο αυτί της είχε τοποθετήσει μία ασύρματη «ψείρα»-ακουστικό, μέσω του οποίου βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή με συγγενικό της πρόσωπο που είχε αναλάβει να υπαγορεύει τις απαντήσεις των θεμάτων στην Ιστορία.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν η συνεργός δεν… πρόσεξε και μιλούσε ιδιαιτέρως δυνατά, με αποτέλεσμα εκτός από τη μαθήτρια να ακούσουν τη συνομιλία και οι επιτηρητές καθηγητές, οι οποίοι έπραξαν τα δέοντα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Hector1955

  Σίγουρα τολμηρό και ευρηματικό το εγχείρημα της μαθήτριας. Τέτοια περιστατικά είχαν πάρα πολλά χρόνια να συμβούν και το υπουργείο Παιδείας έχει επαναπαυθεί. Παλαιότερα σε κάθε εξεταστικό κέντρο υπήρχε ειδικό μηχάνημα - κόφτης επικοινωνιών που εδίδετο από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία για την περίοδο των εξετάσεων. Με την πάροδο των ετών τα συγκεκριμένα μηχανήματα κατήντησαν "καρούλια" και το υπουργείο (φυσικά) δεν φρόντισε να τα αντικαταστήσει με πιο σύγχρονα. Αυτή η χαλαρότητα και η αδιαφορία (την οποία τα παιδιά την "πιάνουν στον αέρα") οδηγούν σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

 2. avatar Alex Gkoumito

  Καλή μαγκιά μπράβο φαντασία τύπου mission impossible και έτσι . Κρίμα που χαντακωθηκε μόνη της στη ουσία αφού τα έκανε θάλασσα

 3. avatar Δεν υπάρχει τίποτα πιο μονόπλευρο από το σχολείο

  Αυτό το πλάσμα σίγουρα δεν έκανε κάτι "σωστό" αλλά έδειξε τόση τόλμη και ευρηματικότητα. Ένα ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού θα έπερνε τέτοιο ρίσκο για κάτι που αν πήγαινε στραβά θα του χαράμιζε όλη τη ζωή. Και τώτα τι της έδειξαν. Μηδενίζεσαι, είσαι λάθος. Σε ένα πολύπλευρο εεκπαίδευτικό σύστημα και ίσως σε μία άλλη χώρα, θα έμπαζαν αυτό το κορίτσι στις μυστικές υπ[ηρεσίες γιατί απλά το έχει! Η ζωή δεν είναι μόνο μαθηματικά, ιστορία, αρχαία...έλεος

  1. avatar Schizoid

   Ενώ θα έπρεπε να της πουν και μπράβο;βοήθεια δηλαδή...

 4. avatar Γερόλυκος

  Αυτό που έγινε στις Πανελλήνιες, γίνεται σε ορισμένα (;) Πανεπιστήμια. Μπορείτε να ενημερωθείτε για την πρόσφατη επέμβαση του κ. Γαβρόγλου για πολύ γνωστό Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

  1. avatar τριαλαρο

   μη σου πω τι γίνεται καλύτερα στα ελληνικά πανεπιστήμια.

   Ποια ΔΑΠ και ΜΑΠ ρε μεγάλε, η κάθε παρέα το οργανώνει το σκονάκιους.

   Πόσες φορές θυμάμαι να δίνουν σάββατο 8 το πρωι και να τους περιμένουμε από κάτω για να δώσουμε τα θέματα.

  2. avatar πρωτοστατει

   η ΔΑΠ

 5. avatar Komfuckios

  Οι ,πάσης φύσεως,ψείρες εχουν κλείσει σπίτια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει