«Αυτή τη στιγμή που σου γράφω οι βόμβες σκάνε γύρω μου, κάνοντας τη νύχτα μέρα». Με αυτά τα λόγια περιέγραφε τον αποκλεισμό του εμπορικού πλοίου του στο λιμάνι της Τρίπολης κατά τις ταραχές στη Λιβύη, τη 10η Αυγούστου του 2011 ο Tούρκος αποστολέας Ερσίν, στην αγαπημένη του Nτενίζ.

Αυτό το μήνυμα όμως δεν το μετέφερε ούτε μέσω κινητού, ούτε μέσω υπολογιστή. Το έγραψε και το τοποθέτησε σε ένα μπουκάλι με την ελπίδα το γράμμα του να ταξιδέψει μέχρι την Τουρκία. Εκείνες τις κρίσιμες ώρες, όταν η ζωή του παιζόταν κορώνα γράμματα, δεν ήξερε αν θα κατάφερνε να επιζήσει ή να βρει τον τρόπο να αποχαιρετήσει την αγαπημένη του. Όμως, ήθελε να έρθει σε επικοινωνία μαζί της – έστω και με αυτό τον πρωτόγνωρο τρόπο- για τα σημερινά δεδομένα.

Το μπουκάλι με το γράμμα βρέθηκε από μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Σκιάθος», όπως αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου, Θοδωρής Τζούμας στο newsbeast.gr, όταν ανήμερα του Πάσχα, εκείνοι καθάριζαν τις παραλίες του νησιού.

Το γράμμα ήταν γραμμένο στα τουρκικά, έτσι, οι υπεύθυνοι του συλλόγου, ζήτησαν τη μετάφρασή του. Και συγκινήθηκαν όταν έμαθαν το μήνυμά του.

Έτσι, αφού ο υπεύθυνος του συλλόγου είχε τη διεύθυνσή του, πήρε την απόφαση να στείλει μια φωτοτυπία του αυθεντικού γράμματος στη διεύθυνση που αναγραφόταν. Οι γονείς του Έρσιν παρέλαβαν το μήνυμα, δεδομένου ότι εκείνος ταξίδευε.

Αργότερα όμως, ένα μήνυμα στο κινητό του, τον… έκανε κομμάτια. «Με λένε Ersin Emir, ψάξε με στο facebook». Έτσι, ο Θοδωρής Τζούμας και ο Ερσίν μίλησαν για πρώτη φορά και επικοινώνησαν μέσω chat και ο 25χρονος Τούρκος του επιβεβαίωνε ότι κάθε γραμμή του σημειώματος είναι αληθινή.

Η ιστορία των δύο έγινε γνωστή τόσο στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης όσο και στο νησί της Σκιάθου ενώ οι δυο τους, μετά την κατά περίεργο τρόπο γνωριμία τους, έγιναν πολύ καλοί φίλοι.

Ακούστε το ηχητικό