Δεν φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση το αίτημα της Blue Star Ferries για δρομολόγηση νεότευκτου πλοίου της από 5 Ιουλίου στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη.

Η ΝΕL (Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου) τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν υφίστανται συγκοινωνιακές ανάγκες που θα δικαιολογούσαν μια έκτακτη δρομολόγηση ενός ακόμα πλοίου στη γραμμή Πειραιάς-Χίο-Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με την εταιρεία αυτή τη στιγμή η γραμμή εξυπηρεί συνολικά με 11 δρομολόγια την εβδομάδα και υπερκαλύπτεται από τα ήδη δρομολογημένα πλοία ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ της HELLENIC SEAWAYS, EUROPEAN EXPRESS, ΘΕΟΦΙΛΟΣ,ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ και το φορτηγό – οχηματαγωγό ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ.

Η συνεδρίαση διεξάγεται σήμερα υπο την προεδρία του γενικού γραμματέα ναυτιλίας Νικόλαου Λίτινα στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται κάποια απο τα 27 μέλη του Συμβουλίου, να προτείνουν αναβολή του αιτήματος της Blue Star Ferries για μετά τις εκλογές, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι το αίτημα της Αttica για δρομολόγηση του πλοίου της Blue Star Patmos, από τις 5 Ιουλίου, στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη δεν είναι εκπρόθεσμο, καθώς πρόκειται για νεότευκτο πλοίο. Το Blue Star Patmos κατασκευάστηκε σε ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και αναμένεται να φθάσει στο λιμάνι του Πειραιά στις αρχές Ιουλίου.

Η NEL που έστειλε, χθες, και επιστολή προς τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης με κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό, επικαλείται παραβίαση της αρχής της ίσης αντιμετώπισης μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιρειών και ότι η αίτηση της Blue Star Ferries είναι εκπρόθεσμη.