Το κρασί Μελισσόμαντρα-λευκό θα συνοδεύσει τα εγκαίνια της έκθεσης του βρετανού καλλιτέχνη Patrick Butler με τίτλο «The Joy of You», την Τρίτη 29 Μαΐου, 20.00-22.00 στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Μελισσόμαντρα- λευκός οίνος της ποικιλίας Ασύρτικο/Ροδίτης, ένα κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες, και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού, αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για την έναρξη αυτής της καλλιτεχνικής έκθεσης.

bjpfdo2
Masked Dance
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, παρουσιάζει τα τελευταία εικαστικά έργα του Patrick Butler, όπως γράφει και ο Ιστορικός Τέχνης Gary Bassett, «η δουλειά που παρουσιάζεται σε αυτή την έκθεση –όπως και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του τα τελευταία χρόνια- ενσωματώνει το απόσταγμα της εμπειρίας, των αντιλήψεων, της γνώσης, των ιδεών, του πάθους, του χιούμορ και της επιθυμίας που συνασπίζονται σε ένα σύνολο επίσημων τεχνικών, πολυτελών χρωμάτων, αισθησιακών, απτών ποιοτήτων και αινιγματικών τίτλων. Το χρώμα, τοποθετούμενο σε στρώσεις, επιτρέπει στα διάφορα μέρη του έργου άλλοτε να αποκαλύπτονται και άλλοτε να κρύβονται. Τα έργα δεν υποκύπτουν στην ασφάλεια της άμεσης εικόνας, ωστόσο η ταυτόχρονη απλότητα και περιπλοκότητα τους δίνουν πρόσβαση στην πολυδιάστατη φύση της πραγματικότητας.
bjpfdo3
The exit of the Catwalk Queen
Οι ζωγραφικές και γραμμικές επικαλύψεις συμπλέκονται δημιουργώντας επιφάνειες που μας καλούν να πάρουμε μέρος σε έναν περίπλοκο, πολυεπίπεδο διάλογο που εξελίσσεται από το διακοσμητικό, στο φορμαλιστικό και το μεταφυσικό. Οι τίτλοι τους –συχνά χιουμοριστικοί- μπορούν να μας παρασύρουν σε έναν βαθύτερο στοχασμό ως προς το τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια». Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει την άρρηκτη σχέση μεταξύ ψυχαγωγίας και οίνου, υποστηρίζοντας ενεργά την Τέχνη και τον Πολιτισμό και συνοδεύει τα εγκαίνια της έκθεσης με τα πολυαγαπημένα και εξαιρετικής ποιότητας κρασιά, Μελισσόμαντρα. Music band Xylaroo Οι αδερφές Holly και Coco είναι δημιούργημα του περιβάλλοντός τους. Ενός περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται από τις συνεχείς εναλλαγές και μετακινήσεις. Στις επιρροές τους αναφέρουν την Jenny Lewis, την Nina Simone, την Edith Piaf και την Dolly Parton. Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαΐου –  2 Ιουνίου 2018 Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20 Ώρες λειτουργίας:

  • Τρ., Πέ. και Παρ. 11.00 -15.00 & 17.00–20.00,
  • Τετ. 11.00-15.00 και  Σάβ. 11.00 –14.00
  • Κυριακή και Δευτέρα κλειστά