Η 24η Μαΐου έχει χαρακτηριστεί ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων» και ο Εθνικός Κήπος αύριο Πέμπτη θα αποτελέσει πόλο έλξης για εκατοντάδες μαθητές, καθώς θα φιλοξενήσει εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες δημοτικών σχολείων της πόλης της Αθήνας, με θέμα «Δείτε τον ουρανό. Αγγίξτε ένα δένδρο. Νιώστε τον αέρα. Βρείτε τον εαυτό σας».

Εκατόν ενενήντα μαθητές, από τις εννέα το πρωί έως τις δώδεκα και μισή το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν δράσεις στον χώρο ενός σημαντικού πνεύμονα ζωής στο κέντρο της πόλης, που αποτελεί όαση για κατοίκους και επισκέπτες.
Ξεκινώντας λίγο μετά τις 9 το πρωί οι μαθητές θα χωριστούν σε τρεις ομάδες και θα πραγματοποιηθεί ξενάγησή τους από το επιστημονικό προσωπικό του Εθνικού Κήπου.

Άλλες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν είναι: Αφήγηση παραμυθιού στον χώρο έξω από την παιδική βιβλιοθήκη. Φύτευση παρτεριού έξω από την παιδική βιβλιοθήκη από μαθητές. Ζωγραφικός διαγωνισμός για μαθητές στον χώρο της κεντρικής λίμνης. Μουσικό δρώμενο με κλασική μουσική με τη συμμετοχή της Χορωδίας του δήμου Αθηναίων.

Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση ο δήμος Αθηναίων στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη της σημαντικής βιοποικιλότητας του Εθνικού Κήπου, όπως επίσης και στην ανάδειξη του ιστορικού πάρκου της πόλης των Αθηνών.