Για συκοφαντία κατά των βενζινοπωλών κάνει λόγο η Ομοσπονδία του κλάδου με αφορμή δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος -σύμφωνα με την ΟΒΕ- ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να εισπράξει 2,5 δισ. ευρώ αλλά τα χάρισε στους λαθρέμπορους και ακύρωσε το σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Πρόκειται για κακέκτυπη αναπαραγωγή μιας συκοφαντίας που στρέφεται κατά 3.500 βενζινοπωλών, οι οποίοι ευρέθησαν στα γρανάζια ενός αναξιόπιστου κρατικού συστήματος καταχώρησης των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης, που έβγαλε χιλιάδες βενζινοπώλες να έχουν εκπρόθεσμες και λανθασμένες καταχωρήσεις, με αποτέλεσμα να θεωρηθούν αυτομάτως… λαθρέμποροι και να επιβληθούν απαράδεκτα πρόστιμα για λαθρεμπορία δεκάδων και εκατοντάδων εκατομμυρίων, αναφέρει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.

«Το πρόβλημα λύθηκε εν μέρει με το ν. 4072/11-4-2012 (άρθρο 320) μετά την αναγνώριση από όλα τα κόμματα, στην σχετική επιτροπή της Βουλής που συγκροτήθηκε για το θέμα, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση λαθρεμπορίου από τους συγκεκριμένους βενζινοπώλες. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε ο βουλευτής κ. Παπαδημούλης, ο οποίος συμφώνησε με τη θέση αυτή. Δεν γνωρίζουμε αν ανήκουν σε διαφορετική “συνιστώσα” και η μία δεν ξέρει τι ποιεί η άλλη» τονίζει η ΟΒΕ.

Αναφέρει τέλος ότι λαθρεμπόριο υπάρχει και μάλιστα πολύ, αλλά πρέπει, τα κόμματα και οι μελλοντικοί κυβερνήτες, να το αναζητήσουν εκεί που γίνεται. «Πρέπει να συγκρουστούν με τεράστια συμφέροντα αν θέλουν να το κτυπήσουν και όχι να βρίσκουν την εύκολη λύση να κτυπούν τους βενζινοπώλες» καταλήγει.