Επιστρέφει η ελεγχόμενη στάθμευση στο δήμο Αθηναίων από τις 16 Μαΐου. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, θα είναι φθηνότερη και το καινούργιο σύστημα θα διαχειρίζεται η ΔΑΕΜ (η εταιρεία πληροφορικής του δήμου Αθηναίων).

Το σύστημα είχε παύσει να λειτουργεί εδώ και δυο μήνες, διότι το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέταζε τη νομιμότητα της σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία και υπήρξε πρόβλημα με την εκτύπωση των εισιτηρίων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η σύμβαση εταιρείας που είχε αναλάβει τη διαχείριση του συστήματος για μια πενταετία, είχε λήξει τον Ιούλιο 2011 και επεκτάθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και ταυτόχρονη αύξηση της αμοιβής του αναδόχου. Οι δυο αυτές ενέργειες, προκάλεσαν την επέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τελικά το Ελεγκτικό Συνέδριο αποδέχθηκε τη νομιμότητα της σύμβασης με απευθείας ανάθεση, αλλά όχι με αναδρομική ισχύ.

Μετά τη διευθέτηση του θέματος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τελικά ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε η ελεγχόμενη στάθμευση να επιστραφεί στον δήμο, με σαφή πλεονεκτήματα για τον δήμο και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Σε ό,τι αφορά την απώλεια εσόδων, σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του πρώην αρμόδιου αντιδημάρχου Τ. Αβραντίτη «εάν δεν υπήρχε ελεγχόμενη στάθμευση στον δήμο από τον Ιούλιο, ο δήμος θα είχε διαφυγόντα κέρδη καθημερινά περίπου 14.000 ευρώ». Κατά άλλες εκτιμήσεις, οι απώλειες από τη μη λειτουργία συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, ανέρχονται για τον δήμο Αθηναίων σε 50.000 ευρώ εβδομαδιαίως.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.