Ποινική έρευνα στο Γενικό Χημείο του Κράτους διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο παράνομων ενεργειών εκ μέρους των αρμοδίων κατά τους ελέγχους δειγμάτων καυσίμων, ώστε να ευνοούνται λαθρέμποροι.

Ο κ. Πεπόνης διέταξε την διενέργεια ποινικής έρευνας ώστε να διαπιστωθεί αν κατά την διαδικασία ελέγχων δειγμάτων καυσίμων από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Χημείου , υφίστανται έκνομες μέθοδοι.

Αφορμή για την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα αποτέλεσε καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, σύμφωνα με την οποία στην Δ΄ Διεύθυνση Πειραιά του Γενικού Χημείου γίνονται παράνομες ενέργειες και παρεμβάσεις λαθρεμπόρων καυσίμων με στόχο είτε την αλλοίωση των δειγμάτων είτε την καθυστέρηση των αναλύσεων. Οι πρατηριούχοι καταγγέλλουν ότι αποτέλεσμα αυτών είναι να ανθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο εισαγγελέας με έγγραφο του προς τους αρμοδίους του Γενικού Χημείου ζητά να του γνωστοποιήσουν ποια είναι τα δείγματα καυσίμων που εκκρεμούν για ανάλυση και να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο παραλαβής τους. Ζητά επίσης να ενημερωθεί για όλα τα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου η όλη διαδικασία να διασφαλίζεται έναντι ενδεχόμενων λαθροχειριών στα επίμαχα δείγματα .

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.