Ένταση στο «Σωτηρία» μεταξύ εργαζομένων και Αστυνομίας

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το newsbeast.gr


ΕΛΛΑΔΑ
10:39
15/03/2018
Ένταση στο «Σωτηρία» μεταξύ εργαζομένων και Αστυνομίας
7
loading

Με ένταση συνοδεύτηκε η κινητοποίηση των εργαζομένων στο «Σωτηρία» για ενδεχόμενο κλείσιμο του παιδικού σταθμού που στεγάζεται εντός του νοσοκομείου.

Επίσης, η κινητοποίηση αφορά και ελλείψεις -όπως καταγγέλλουν- σε προσωπικό και κάποιες φορές σε υλικά, αλλά και για προβλήματα στο ψυχιατρικό τμήμα, στο οποίο κάποιοι ασθενείς βρίσκονται σε ράντζα.

Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο που βρίσκεται το διοικητήριο, με τους αστυνομικούς που βρίσκονται εκεί να προσπαθούν να αποτρέψουν κάτι τέτοιο. Τελικά, κατάφεραν και εισήλθαν σε αυτό προκειμένου να συναντηθούν με τον διοικητή.

Ο ίδιος ωστόσο αποχώρησε, και έτσι η συνάντηση των εργαζομένων με τη διοίκηση πραγματοποιήθηκε με τον υποδιοικητή του «Σωτηρία».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το newsbeast.gr:

IMG_1908 IMG_1910 IMG_1911 IMG_1912 IMG_1914 IMG_1916 IMG_1915

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar αν ειχατε

  σοβαρο προεδρο και οχι αυτο το σουργελο θα κανατε καλυτερους και ποιοτοκοτερους αγωνες με αποτελεσματα.δειτε τον οπως τον βλεπουμε και εμεις οι υπολοιποι πολιτες και ψηφιστε αναλογα την επομενη φορα

 2. avatar Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» 4

  Ως εδώ φτάνει η υπομονή μας με τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, τις ελλείψεις προσωπικού, τις ελλείψεις υλικών και φαρμάκων.

  Οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται. Απαιτούμε:

  Τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

  Ανάκληση του πογκρόμ μετακινήσεων και απειλών και σταμάτημα αυτών που έπονται.

  Πρόσθετη χρηματοδότηση του νοσοκομείου.

  Να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός.

  Άμεσα εφαρμογή των αποφάσεων της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής για την προστασίας των συναδέλφων που σακατεύτηκαν εξαιτίας των άθλιων συνθηκών εργασίας.

  Όχι στη χρέωση των συναδέλφων νοσοκόμων, ένας για ολόκληρο κτίριο, είναι προάγγελος για παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας όλου του προσωπικού.

  Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.

  Αποφασίζουμε:

  Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας εργολαβικούς, οι οποίοι από την τρομοκρατία των εργολάβων θα περάσουν στα νέα δεσμά των ατομικών συμβάσεων.

  Συμμετέχουμε όλοι στη συγκέντρωση των συναδέλφων εργολαβικών την Τετάρτη, 28/9 1.30 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας.

  Συμμετέχουμε όλοι στη στάση εργασίας στις 6 Οκτώβρη

 3. avatar Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» 3

  Αυτό που ίσως φαίνεται, σε πολλούς, καινούργιο, είναι η αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ολοκληρώσει εδώ και τώρα την \"δουλειά\" που άφησαν στην μέση οι προηγούμενοι. Έτσι πρέπει να δούμε: α) και την τοποθέτηση στην θέση του διοικητή του πρώην υπεύθυνου αναδιάρθρωσης της Euromedica, αναδιάρθρωση που χαρακτηρίστηκε από απολύσεις, αντικατάσταση εργαζόμενων με ώριμα δικαιώματα από νέους χαμηλόμισθους και εκτεταμένη απληρωσιά, που οδήγησε σε καθολική απεργιακή κινητοποίηση και επερώτηση στην Βουλή και β) τις μέχρι τώρα ενέργειες του:

  1. Υπερασπίστηκε με πάθος την ιδιωτική εταιρεία που λυμαίνεται το χώρο του νοσοκομείου όταν η εταιρεία αρνούνταν να πληρώσει τις τραπεζοκόμες και τις καθαρίστριες που εισέπραξαν τα δεδουλευμένα τους μόνο κατόπιν μαζικών κινητοποιήσεων.

  2. Την προσπάθεια τρομοκράτησης, με το πογκρόμ δεκάδων μετακινήσεων συναδέλφων, που καμία ή ελάχιστη σχέση έχουν με υπηρεσιακές ανάγκες,

  3. Τη δημιουργία ενός μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο χώρο του νοσοκομείου για να στηρίξει την πολιτική του και να αποπροσανατολίσει από τα οξυμένα προβλήματα του χώρου μας, αλλά και τις άμεσα επικείμενες αναδιαρθρώσεις. Γιατί αν \"το νοσοκομείο θα πρέπει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του μέχρι τον Δεκέμβρη του 2017, αλλιώς.....\" όπως είπε, η προσπάθεια να στραφεί ο ένας εναντία στον άλλο -ακόμη και αξιοποιώντας υπαρκτές καταστάσεις - είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης.

 4. avatar Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» 1

  Τα παραπάνω δεν είναι καινούργια. Περιγράφονται σε όλα τα μνημόνια, που ψηφίσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα -μιας χρήσης ή όχι- κόμματα του συστήματος. Που ψήφισαν κατά μόνας ή και σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Γιατί παρά τον κουρνιαχτό που σηκώνουν για να μας εξαπατήσουν ή για να εξυπηρετήσουν επιμέρους παράγοντες της οικονομικής ολιγαρχίας (βλ. καναλάρχες), υπάρχει κάτι πιο βαθύ που τους ενώνει. Είναι αυτό που προωθεί αντίστοιχες αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και στη Γαλλία και την Ιταλία, για να αναφέρουμε ενδεικτικά στην πολιτική των δύο άλλων Νότιων (συν)\"αναμορφωτών\" της ΕΕ. Είναι π.χ. χαρακτηριστικό ότι στις προωθούμενες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία προβλέπεται ότι: \"Κάθε έτος τα υπουργεία (και οι υπηρεσίες) θα ανακοινώνουν πόσους υπεράριθμους έχουν αναλόγως με την οικονομική τους κατάσταση\" οι οποίοι και θα παίρνουν την άγουσα \"για διαθεσιμότητα ή/και απόλυση\". Βέβαια και εκεί -στην 8η πλουσιότερη χώρα του κόσμου- όπως και εδώ, \"η οικονομική κατάσταση\" των υπηρεσιών διαμορφώνεται από την πολιτική που διοχετεύει τα χρήματα από τη φοροεπιδρομή κατά του λαού, όχι σε Υγεία - Παιδεία - Πρόνοια ή άλλες κοινωνικές ανάγκες, αλλά για τη στήριξη της κερδοφορίας των τραπεζιτών και των άλλων τμημάτων του κεφαλαίου. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή που ενώνει την πολιτική των κόμματων του κεφαλαίου σε όλες της χώρες της ΕΕ, έχουν δεν έχουν μνημόνια, είναι λιγότερο ή περισσότερο πλούσιες.

 5. avatar Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

  Ο νέος διοικητής από την αρχή, με τις τοποθετήσεις του, στα στελέχη του νοσοκομείου και στο ΔΣ του Σωματείου, ξεκαθάρισε τις εντολές που έχει από την κυβέρνηση: Λειτουργία του νοσοκομείου ως επιχείρηση με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, στον οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και η μισθοδοσία μας (δηλαδή αλλά 38 εκατ. επιπλέον στα μόλις 30 εκατ. -και ήδη ανεπαρκή- σημερινά έσοδα). Πράγμα φυσικά αδύνατο, που θα ενεργοποιήσει την εναλλακτική -όπως είπε επιλογή- του κλεισίματος των τμημάτων, υπηρεσιών, κλινικών που δεν είναι \"βιώσιμα\" (ή και όλου του Νοσοκομείου) και την αγορά των υπηρεσιών από \"όποιον τις πουλάει φθηνότερα\". Δηλαδή, τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες, που εκτός των άλλων διαμορφώνουν το \'\'κοστολόγιο\" τους με μισθούς πείνας των 500-800 ευρώ για γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνολόγους ή διοικητικό προσωπικό και με εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Οι αναδιαρθρώσεις αυτές που προωθούν την λειτουργία των νοσοκομείων ως εμπορική επιχείρηση, προχωρούν χέρι-χέρι με την μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την κοινωνία. Με την ανάγκη να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη οι εργαζόμενοι για να έχουν ουσιαστική -ποιοτική κάλυψη υπηρεσιών- εκτός των άλλων και για την υγεία τους.

 6. avatar ΔΣΕ

  Ποιες ειναι νόμιμες διαταγές, να χτυπουν εργαζομενους;

 7. avatar Μπέκας

  Αφού οι αστυνόμοι δεν μπορούν να εκτελέσουν νόμιμες διαταγές βάλτε τους να αστυνομεύουν
  τις πάπιες σε βιότοπο της αττικής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει