Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί, στο δημαρχείο Σπάρτης, ο δήμαρχος της λακωνικής πρωτεύουσας, Σταύρος Αργειτάκος, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, με θέμα συζήτησης τη γνωστοποίηση των έργων που εκτελούνται και θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η αξιοποίηση της δωρεάς Ν. Γουδέ, με προϋπολογισμό 3,1 εκατ. ευρώ, η ανάπλαση του κολυμβητηρίου της πόλης με προϋπολογισμό 405.000 ευρώ, η κατασκευή του Μουσικού Σχολείου με προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ και η αντικατάσταση όλου του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο Πέτρος Τατούλης, αναφερόμενος στις ενέργειες για το νέο αρχαιολογικό μουσείο Σπάρτης, τόνισε ότι οι σωστοί χειρισμοί και οι διαδικασίες που έχουν επιλεγεί εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση του έργου, ενώ σχετικά με τα σπουδαία αρχαιολογικά στοιχεία, για την ιστορία της Σπάρτης, που έχουν βρεθεί κατά τις εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου, Λεύκτρο – Σπάρτη, σημείωσε ότι συγκροτείται επιτροπή για τη δημιουργία μιας νέας πολιτιστικής διαδρομής με την επωνυμία «Δρόμος του Παυσανία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην αποκατάσταση της κατολίσθησης, επί της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης, στην παράκαμψη της Σελλασίας, τονίζοντας ότι βρίσκεται στην τελική φάση μετά και τον ορισμό αναδόχου, ενώ σε ό,τι αφορά την παράκαμψη Σπάρτης, είπε ότι βρίσκεται στη φάση για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι η ανάπτυξη της Σπάρτης είναι ταυτόσημη με την ανάπτυξης της Λακωνίας και υπογράμμισε ότι ήδη έχει ενεργοποιηθεί μηχανισμός για την προσβασιμότητα στη Νότια Λακωνία.

Σχετικά με το αρχαίο θέατρο Σπάρτης, ο κ. Τατούλης είπε ότι έχουν εξασφαλιστεί πόροι για την ολοκλήρωση της μελέτης παρέμβασης της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συναντίληψη με το δήμαρχο Σπάρτης, Σταύρο Αργειτάκο, ώστε το «Ξενία» να γίνει πολιτιστικός χώρος που θα καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου. Μάλιστα, ο δήμαρχος γι’ αυτό το θέμα ανέφερε ότι το παλιό «Ξενία» έχει παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα στο Δήμο.

Τέλος, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι έχει εξασφαλιστεί η ένταξη στο ΕΣΠΑ τριών έργων στο νοσοκομείο Σπάρτης, με την υλοποίηση των οποίων θα αναβαθμιστεί σημαντικά η παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.