Μετά από δημοσίευμα εφημερίδας ότι φιλόλογος διορίστηκε στη θέση ψυχολόγου της Ελληνικής Αστυνομίας το Αρχηγείο διευκρινίζει ότι:

• Ο συγκεκριμένος αξιωματικός μετατάχθηκε το έτος 1998, ύστερα από αίτησή του, από την κατηγορία των αξιωματικών γενικών καθηκόντων στην κατηγορία των αξιωματικών ειδικών καθηκόντων – υγειονομικών, με ειδικότητα ψυχολόγου, σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις.

• Μέχρι σήμερα ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του και έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδεύσεων – μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων της ειδικότητάς του.

• Επισημαίνεται ότι στις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 3103/2003 ορίζεται ότι οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, που μετατάγησαν μέχρι 20-10-1998 στην κατηγορία αξιωματικών ειδικών καθηκόντων – ψυχολόγων (όπως στην προκειμένη περίπτωση), θεωρείται ότι κατέχουν για την ενάσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, την προβλεπόμενη ειδική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου, που απαιτείται πλέον (σύμφωνα με μεταγενέστερες διατάξεις του 2002) για την πρόσληψη ή μετάταξη νέων ψυχολόγων.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η μετάταξη του συγκεκριμένου αξιωματικού και η εκτέλεση των καθηκόντων του, ως ψυχολόγου της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι απολύτως σύμφωνη με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.