«Κανένας ανταγωνισμός και καμιά αντιπαλότητα δεν υφίσταται», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Λέσβου σε σχετική ανακοίνωσή του με την οποία απαντά σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στις σχέσεις του με την κεντρική κυβέρνηση αλλά και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

Δίνοντας απαντήσεις ο Δήμος αναφέρει ακόμα πως:

«Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει πάντα να υποστηρίζει και να διεκδικεί ό,τι είναι καλό και συμφέρον για τον τόπο και την κοινωνία. Με αυτή τη βασική αρχή πορεύεται και η σημερινή Δημοτική Αρχή μακριά από εμπάθειες, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και φυσικά από προσπάθειες οικειοποίησης ενεργειών άλλων. Στόχος μας ήταν και παραμένει να γίνει έργο για το νησί μας και να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας όπου υπάρχει ανάγκη. Σ’ αυτή μας τη προσπάθεια είναι φυσικό να διεκδικούμε, πολλές φορές δυναμικά, για τον τόπο μας όσο περισσότερα γίνεται και να διαφωνούμε με κάποιες εφαρμοζόμενες πολιτικές. Άλλωστε αυτή είναι η πεμπτουσία του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στη διαδικασία μιας στείρας αντιπαράθεσης γιατί σ’ αυτή την περίπτωση ο μόνος χαμένος είναι ο τόπος μας».

Το σχόλιο-ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου καταλήγει επισημαίνοντας πως: «Έχουμε αποδώσει τα εύσημα εκεί όπου λαμβάνουμε στηρίξεις και βοήθειες με τον ίδιο τρόπο που έχουμε διαφωνήσει και διαμαρτυρηθεί εκεί όπου αφεθήκαμε μόνοι ή εκεί όπου εφαρμόζονται λανθασμένες πολιτικές. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον γιατί σημασία έχει μόνο όταν υπάρχει παραγωγή έργου και θετικό πρόσημο για τη Λέσβο και τους συμπολίτες μας».

  • Το newsbeast.gr αφουγκράζεται τον παλμό της ελληνικής περιφέρειας και αναδεικνύει τα προβλήματά της. Επικοινωνήστε με email στο [email protected] με τη δημοσιογραφική μας ομάδα.