Την άμεση σύλληψη και τιμωρία των ατόμων, που χθες το βράδυ βεβήλωσαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, στο οποίο έγραψαν «Χρυσή Αυγή» με σπρέι στη βάση του, ζητά μέσω ανακοίνωσής της από την Πολιτεία η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της, Δαυίδ Σαλτέλ.

«Χθες το βράδυ βεβηλώθηκε για άλλη μια φορά από άγνωστους το Μνημείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης. Το μνημείο αυτό, που εγκαινιάστηκε το 1997 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, αφιερώθηκε από την Ελληνική Πολιτεία στη μνήμη των 50.000 Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης που εξοντώθηκαν βάναυσα από τους Ναζί», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση.

Στην οποία συμπληρώνεται καταληκτικά: «Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή των νοσταλγών του Ναζισμού που λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες πριν την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Σε θέματα όπως η εξόντωση εκατομμυρίων ομοθρήσκων μας, οι λέξεις εφησυχασμός και ανοχή μας είναι άγνωστες».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.