Στη δωρεά τεσσάρων χιλιάδων παιδικών βιβλίων προκειμένου να διανεμηθούν σε βιβλιοθήκες και σχολεία της ελληνικής Ομογένειας στο εξωτερικό, προχώρησε ο Ευγένιος Τριβιζάς ύστερα από συνάντησή του με την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, και στη συνέχεια με τον Γ. Μπαμπινιώτη.

Ο γνωστός συγγραφέας συζήτησε, επίσης, την προοπτική σύστασης Διεθνούς Ιδρύματος, με σκοπό τη λειτουργία βιβλιοθηκών και θεατρικών σκηνών, για τα παιδιά των ελληνικών μειονοτήτων του εξωτερικού στην περίπτωση των οποίων η επαφή με την ελληνική γλώσσα και τη λογοτεχνία είναι υψίστης σημασίας.

Παράλληλα, συζητήθηκε η συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού με στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας και της ανάπτυξης της δημιουργικότητας των παιδιών, η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά με δυσλεξία και μαθησιακά προβλήματα και η εξεύρεση τρόπων για να καταστεί ψυχαγωγική και ευχάριστη η διαδικασία της μάθησης.

Προς την κατεύθυνση αυτή ένα πρώτο βήμα είναι η δημιουργία εικονογραφημένου βιβλίου υπό τη μορφή κόμικ για τα αρχαία ελληνικά και τη σύγχρονη γραμματική για μαθητές του δημοτικού.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας, αφού ενημερώθηκε για τη συνάντηση εργασίας, εξέφρασε τη στήριξή του στις δράσεις που προτάθηκαν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.