Αντιδράσεις δήμου και κατοίκων στη Χίο για την στέγαση προσφύγων

Μικροένταση μεταξύ μερίδας πολιτών και ΜΑΤ


ΕΛΛΑΔΑ
22:56
10/01/2018
Αντιδράσεις δήμου και κατοίκων στη Χίο για την στέγαση προσφύγων
loading

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ αλλά και εκπροσώπου της εισαγγελίας Χίου, ξεκίνησε σήμερα το πρωί η μεταφορά οικίσκων στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο.

Μάλιστα, κάτοικοι του χωριού Χαλκειός που έφτασαν στην πίσω πύλη ανενεργού στρατοπέδου όπου φυλάσσονταν οι οικίσκοι, προκειμένου να εμποδίσουν τη μεταφορά τους απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ στην άκρη του δρόμου.

Υπενθυμίζεται ότι από το ειρηνοδικείο απορρίφτηκε, τόσο η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, όσο και αυτά τα ασφαλιστικά μέτρα που ζητήθηκαν από τον δήμο Χίου αλλά και από ιδιώτη. Το γεγονός επέτρεψε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να μεταφέρει αριθμό οικίσκων και να ξεκινήσει έτσι η τοποθέτηση τους στον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου να στεγασθούν πρόσφυγες και μετανάστες, που αυτή τη στιγμή διαμένουν στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ σε σκηνές.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την ώρα αυτή, σε λαϊκή συνέλευση στο χωριό Χαλκειός, αποφασίζονται οι επόμενες αντιδράσεις στον σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τέλος όπως ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς έκανε γνωστό, ο δήμος προχωρά στην κατάθεση αγωγής έξωσης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, από την έκταση της ΒΙΑΛ η οποία ανήκει στον δήμο.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει