Ένταση επικράτησε και αυτή την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει το κτίριο και διαδηλωτές που αντιδρούν στη διεξαγωγή των πλειστηριασμών.

Οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους και μέλη της Λαϊκής Ενότητας, προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο, αλλά βρήκαν μπροστά τους τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να τους αποτρέψουν κάνοντας χρήση χημικών.

Έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης και περίπου 40 μέλη του ΠΑΜΕ.

gjiofdh10

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

gjehioj1

Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ’ ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

gjiofdh8

Σε γραπτή δήλωσή του, ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκφράζει την αντίθεσή του στην τροπολογία της κυβέρνησης για όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

«Η κυβερνητική χούντα των πλειστηριασμών, των Τσίπρα-Κοντονή-Τσακαλώτου και τραπεζιτών, δείχνει το αδίστακτο πρόσωπό της. Με τροπολογία που κατέθεσε μετατρέπει τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών σε ιδιώνυμο αδίκημα, με στόχο να φυλακίσει τους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών», τονίζει, σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Λαφαζάνης.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες γυρίζει την Ελλάδα σε σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων. Αυτή η κυβέρνηση θα ανατραπεί γρήγορα και μαζί όλο το βρώμικο ξεπουλημένο μνημονιακό πολιτικό μπλοκ» καταλήγει ο γραμματέας της ΛΑΕ.

pjwepo1

pjwepo2

pjwepo3

gjiofdh1

gjiofdh2

gjiofdh3

gjiofdh4

gjiofdh5

gjiofdh6

gjiofdh7

gjiofdh9

gjiofdh11

gjehioj2

gjehioj3

gjehioj4

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος