Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σήμερα στις 16.00, εν όψει της ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Σε ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει την κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου αλλά και του ασφαλιστικού συστήματος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «η Συγκυβέρνηση μετά την ψήφιση του νέου βάρβαρου μνημονίου που θα οδηγήσει τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, προωθεί με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος» τους νέους αντιλαϊκούς, εφαρμοστικούς νόμους».

Εκφράζει επίσης τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων σε ΟΕΕ και ΟΕΚ, και υποστηρίζει ότι η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας και οι ανατροπές στον τομέα της Επικουρικής Ασφάλισης αποτελούν το πρώτο βήμα για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και των βασικών κοινωνικών αγαθών.

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της χαρακτηρίζει «χαριστική βολή για τους απόμαχους της εργασίας» τα υπό κατάθεση μέτρα στη Βουλή για τις νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.